Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Ο Πανηγυρικός Εορτασμός του Πολιούχου Κυθήρων Οσίου Θεοδώρου

Με εξαιρετική λαμπρότητα και εφέτος ετελέσθηκε ο εορτασμός του Πολιούχου Κυθήρων Οσίου Θεοδώρου. Το απόγευμα της Τετάρτης 11ης Μαϊου, εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Σεραφείμ.





Το πρωϊ της Πέμπτης 12ης Μαϊου, κυριώνυμο ημέρα της εορτής ετελέσθηκε Αρχιερατική Λειτουργία χοροσταντούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Σεραφείμ και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Επιδαύρου κ. Καλλίνικου.






Αξιοσημείωτη είναι η εξαιρετική παρουσία στην χορωδία των ιεροψαλτών του κ. Κατσούλα, καθηγητή της βυζαντινής μουσικής.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος, πολυμελής αντιπροσωπεία επισκεπτών από την Κορώνη της Μεσσηνίας με επικεφαλής τον παπα-Κώστα , ήταν παρούσα στις εορταστικές εκδηλώσεις.






Τις εκδηλώσεις ετίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος κ. Θεόδωρος Κουκούλης ο πρόεδρος του ΔΣ Λάζαρος Βέζος οι Αντιδήμαρχοι Μιχάλης Πρωτοψάλτης και Νίκος Μεγαλοκονόμος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Σταύρος Βενέρης, Αντώνης Λαχανάς και Δημήτρης Φατσέας.






Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε λιτάνευση της Τίμιας Κάρας του Οσίου Θεοδώρου στον περίβολο της Ιεράς Μονής υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Ποταμού υπό την διεύθυνση του αειθαλή κ. Στρατή Θεοδωρακάκη.
-----------------------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης-Φωτογραφίες Evita Foto
-----------------------------------------------------