Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Εισιτήρια: Κατάργηση τελών υπέρ τρίτων

Με τη σύμφωνη γνώμη των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ της Ν.Δ. και του ΛΑΟΣ υπερψηφίστηκε χθες από την Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία του υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας για την κατάργηση τελών και δικαιωμάτων υπέρ τρίτων στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Διαμαντίδης, εκτίμησε ότι η τροπολογία θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση τις τιμής των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων κατά 10% από την 1η Ιουνίου με αποτέλεσμα την αύξηση της τουριστικής κίνησης και την τόνωση του κλάδου της ακτοπλοΐας.

Υπογράμμισε, επίσης, ότι με την ψήφιση της συγκεκριμένης ρύθμισης ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα των ακτοπλοϊκών ενώσεων αλλά και των ναυτιλιακών φορέων και προέβλεψε ότι θα οδηγήσει σε εξομάλυνση της κατάστασης στις ακτοπλοϊκές εταιρείες.

Από την πλευρά της Ν.Δ. ο βουλευτής, Γ. Πλακιωτάκης, κάλεσε την κυβέρνηση να εξηγήσει με ποιο τρόπο θα αντισταθμίσει το ΝΑΤ την απώλεια πόρων που συνεπάγεται η τροπολογία και υπολογίζεται σε 40 εκατ. ευρώ ετησίως. Διερωτήθηκε επίσης αν θα εφαρμοστεί η «συμφωνία κυρίων» μεταξύ του υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων και της Ένωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας για τη μείωση της τιμής των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.
--------------------------
Πηγή: Ναυτεμπορική
--------------------------