Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Μια ξεχωριστή εκδήλωση στην Αίθουσα Κυθηραϊκού Συνδέσμου στη Χώρα .

Ημερίδα με θέμα την Ενίσχυση Της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας οργανώθηκε από τον Δήμο Κυθήρων και το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, πρόεδρος του οποίου είναι ο Κυθήριος Επιχειρηματίας κ. Γεώργιος Κασιμάτης.




Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον πρόεδρο για την πρότασή του να οργανωθεί στα Κύθηρα η εκδήλωση αυτή, εξήρε το κύρος του στην Ελλάδα και την Ευρώπη καθώς και την μακρόχρονη προσφορά του στα Επιμελητήρια της Ελλάδας.



Στην τοποθέτησή του ο κ. Κασιμάτης ανέλυσε τους στόχους του προγράμματος FEM-EN-S για την ανάπτυξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας, καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η γυναίκα επιχειρηματίας, τις ευκαιρίες και τις σύχρονες προοπτικές.


Η επιχειρηματίας και Δημοτική Σύμβουλος κ. Καλιόπη Καρύδη στην εισήγησή της για το θέμα, αναφέρθηκε με παραστατικότητα στις δράσεις και προοπτικές των γυναικών επιχειρηματιών του νησιού.

Ο Κ. Κασιμάτης ανακοίνωσε ότι το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς με απόφασή του βράβευσε την Κυθηραϊκή Γυναικεία Επιχειρηματικότητα στο πρόσωπο της Κυθήριας επιχειρηματία, κ. Μαρίας Καλλιγέρου, την οποία αναγόρευσε επίτιμη πρέσβειρα της γυναικείας επιχειρηματικότητας, επιβραβεύοντας την επιχειρηματική της επιτυχία.


Ο Δήμαρχος ανακοίνωσε στον κ. Κασιμάτη την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου με την οποία ανακηρύχθηκε επίτιμος Δημότης του Δήμου Κυθήρων και εκείνος με την σειρά του προσέφερε στον Δήμαρχο ένα βιβλίο με την ιστορία του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.





Τέλος ο κ. Κασιμάτης εδώρησε σε κάθε ένα από τους Δημοτικούς συμβούλους από μια γκραβούρα με το λιμάνι του Πειραιά για να το τοποθετήσουν στα γραφεία τους.







-----------------------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης-Φωτογραφίες Evita Foto
-----------------------------------------------------