Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Συνεδρίαση Δημοτικής Κοινότητας Αντικυθήρων.

Συνεδρίασε το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Αντικυθήρων υπό την προεδρία του Αντιδημάρχου Μιχάλη Πρωτοψαλτη και με την συμετοχή του αρμόδιου δημοτικού υπαλλήλου Παναγιώτη Πρωτοψαλτη.

Παρόντες όλοι οι σύμβουλοι και κάτοικοι. Μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης η επιστολή του Στράτου Χαρχαλάκη στον ΓΓ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την μη σύγκληση του συμβουλίου κατά τον μήνα Απρίλιο.



Στην τοποθέτησή του ο Αντιδημάρχος δήλωσε ότι με μεγάλο ενδιαφέρον ασχολείται με τα θέματα των Αντικυθήρων και κατέχει αυτή την θέση σ' αυτή τη δύσκολη περίοδο, για να προσφέρει ώστε να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα για το ακριτικό νησί. Εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για όσα προσβλητικά αναφέρονται στην επιστολή του κ. Χαρχαλάκη,

Ο παριστάμενος κ. Χαρχαλάκης δήλωσε ότι αυτά που αναφέρει στην επιστολή ήταν γενικά και δεν αφορούσαν τον Αντιδήμαρχο.




Οι Σύμβουλοι δήλωσαν ομόφωνα ότι έχουν εμπιστοσύνη στον Αντιδήμαρχο, επιθυμούν να τον βλέπουν τακτικά στα Αντικυθήρα, να συνεργάζονται μαζί του, να γίνονται συμβούλια να λύνονται τα προβλήματα, να δωθεί βάρος στην εξεύρεση νερού και στην ποιότητα των κατασκευαζομένων έργων.

Συζητήθηκαν διάφορα επιμέρους θέματα και συμφώνησαν μετά την έγκριση του προϋπολογισμού να προχωρήσουν στη σύνταξη μελετών για την υλοποίηση των έργων που έχουν προβλεφθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα.



Ενημερώθηκαν για την πρόταση που έχει γίνει στο ΥΘΥΝΑΛ για πραγματοποίηση ενός ακόμη δρομολογίου απο το πλοίο Πορφυρούσα κάθε Κυριακή ώστε να δωθεί η δυνατότητα ημερήσιας εκδρομής από τα Κύθηρα, και επιστροφής το βράδυ με το πλοίο Βιτσέντζος Κορνάρος.




Το απόγευμα παρέστησαν στον εσπερινό εορτάζοντα ναό του Αγίου Νικολάου.
---------------------------------------------
Πηγή: Γραφείο Τύπου Δήμου Κυθήρων
---------------------------------------------