Τρίτη 31 Μαΐου 2011

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Σε εκδήλωση πού έγινε στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής η Ένωση Επτανησίων Ελλάδας, στο πλαίσιο βράβευσης σημαντικών και καταξιωμένων προσωπικοτήτων των Ιονίων Νήσων, που τιμούν με το καλλιτεχνικό, πνευματικό και επιστημονικό τους έργο τον τόπο καταγωγής τους, βραβεύτηκαν από την Ένωση δύο επτανήσιοι από κάθε νησί που διαπρέπουν στη τέχνη την επιστήμη και τον πολιτισμό, και ένας επτανήσιος που διαπρέπει διεθνώς.

Βραβεύτηκαν από τα Κύθηρα ο καθηγητής και συνγραφέας Νίκος Πετρόχειλος. Το παιδί θαύμα του Ελληνικού κινηματογράφου της δεκατίας του 60, Βασίλης Κάϊλας, που για όσους δεν γνωρίζουν οι ρίζες του είναι στα Μητάτα των Κύθηρων.
Το βραβείο αφιέρωσε συγκινημένος στον μεγάλο ηθοποιό που πρόσφατα έφυγε τον Θανάση Βέγγο.

Επίσης βραβεύτηκε για τις επιτυχίες του ο παγκοσμίου φήμης παραγωγός και σκηνοθέτης Γιώργος Μηλιώτης [George Miller] εγγονός του Γιώργη Καστρίσιου η Μηλιώτη απο τα Μητάτα, το βραβείο του παρέλαβε ο εξάδελφός του και Αντιδήμαρχος κ.Μιχάλης Πρωτοψαλτης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης κ.Γιώργος Κασιμάτης, κ. Κοσμάς Μεγαλοκονόμος και αρκετοί ακόμη Κυθήριοι.
---------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
---------------------------------------