Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Με κάθε επισημότητα εορτάσθηκε η 147η Επέτειος της Ένωσης της Επτανήσου, από τα Επτανησιακά σωματεία της Αθήνας.

Την Κυριακή 22/5/2011 το πρωϊ στις 11, έγινε η καθιερωμένη Δοξολογία στη Ρώσσικη Εκκλησία, στην όδό Φιλελλήνων στο Σύνταγμα.





Παρών εκεί και ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Σπύρου ο οποίος απηύθηνε σύντομο χαιρετισμό και ευχές και συνεχάρη τα συμβούλια των σωματείων για το έργο που επιτελούν.

Την Σημαία του "Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών" σήκωσε ο εύελπης Βαλέριος Λουράντος, με παραστράτρια, την σπαλετοφορούσα Κυριακή Λογοθέτη. Και οι δύο νέοι είναι μέλη του χορευτικού του Κ.Σ.Α. και παρούσα ήταν εκεί και η δασκάλα τους κ. Λίτσα Γαλανάκη, που φροντίζει πάντοτε σχολαστικά, για την άψογη εμφάνιση τους.





Μετά την Δοξολογία σχηματίσθηκε πομπή, με την φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων μπροστά, και οι σημαίες και ο κόσμος να ακολουθεί, η οποία κατευθύνθηκε στον Άγνωστο Στρατιώτη, όπου έγινε η κατάθεση στεφάνων.

Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε καλλιτεχνική εκδήλωση σε αίθουσα του ξενοδοχείου "Athen's Imperial" στο Μεταξουργείο.

Τα Κύθηρα και η Κέρκυρα παρουσίασαν χορευτικά, ενώ τα άλλα πέντε νησιά παρουσίασαν χορωδίες, καντάδες και μαντολινάτες.

Η κατάμεστη αίθουσα των 500 ατόμων του ξενοδοχείου, πλημμύρισε από επτανησιακές μελωδίες που ακούστηκαν από πολύ καλά προετοιμασμένους μουσικούς και χορωδούς.





Το χορευτικό του "Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών" είχε μια εξαιρετική παρουσία. Βγήκε την πιο κατάλληλη στιγμή όταν ο κόσμος είχε χορτάσει τις χορωδίες και τις καντάδες των πέντε νησιών που προηγήθηκαν. Τα Τσιριγωτόπουλα έφεραν άλλο αέρα στην πίστα και καταχειροκροτήθηκαν.

Επίσης πολύ καλή παρουσία είχε και το χορευτικό της Κέρκυρας που χόρεψε αμέσως μετά και ήταν το τελευταίο της σειράς παρουσίασης.

Την ευθύνη των εκδηλώσεων είχε εφέτος η Κέρκυρα και η οργάνωση έγινε από τους Κερκυραϊκούς συλλόγους Αττικής.





Στο τέλος η οργανωτική επιτροπή, έδωσε ανθοδέσμες στα σωματεία που συμμετείχαν και στους δασκάλους των συγκροτημάτων που παρουσίασαν πρόγραμμα, και προσέφερε Κερκυραϊκά γλυκά και το φημισμένο Κουμ-Κουά.
-------------------------------------
Βασίλης Σταύρου ιερέως Χάρος
-------------------------------------