Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Με δύο νέα ασθενοφόρα εφοδιάστηκε το νοσοκομείο Κυθήρων.

Φαίνεται πως τους δύσκολους αυτούς καιρούς που ζούμε η ιδιωτική πρωτοβουλία κερδίζει έδαφος σε πολλούς τομείς.Ένας από αυτούς είναι και ο τομέας της υγείας.

Εκεί λοιπόν που το κράτος αδυνατεί να παρέμβει και να κάνει τα αυτονόητα για να μην ταλαιπωρεί τους πολίτες του παρεμβαίνουν οι πολίτες με ιδιωτική πρωτοβουλία πότε με συλλογική και πότε με ατομική όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Ένας άνθρωπος λοιπόν που επιθυμεί να μείνει ανώνυμος (και καλά κάνει κατά εμέ) δώρισε δυο ολοκαίνουργια ασθενοφόρα και πλήρως εξοπλισμένα στο νοσοκομείο Κυθήρων λύνοντας πλέον το πρόβλημα που υπήρχε με τα ασθενοφόρα του νοσοκομείου.

Χαρακτηριστικά θα αναφέρω ότι αν χρειαζόταν το ένα ετοιμοπόλεμο μέχρι τώρα ασθενοφόρο να φύγει εκτός νησιού για κάποια διακομιδή ασθενή, τα περιστατικά εξυπηρετούνταν από ένα απαρχαιωμένο όχημα που πολλάκις έμενε και στο δρόμο.


Το παλιό ασθενοφόρο

Αξίζει να πω πως το νοσοκομείο του νησιού έχει τύχει αρκετών δωρεών στο παρελθόν και από φορείς όπως η Εγχώριος περιουσία αλλά και ιδιώτες αλλά και το ίδιο το νοσοκομείο προέρχεται από δωρεά του αείμνηστου Νικολάου Ι. Τριφύλλη και άλλων Κυθήριων.
Σε γενικές γραμμές οι δωρεές δεν λείπουν από αυτό τον τόπο και πραγματικά υπάρχουν άνθρωποι που ενδιαφέρονται για τον τόπο πράγμα που έχει διακρίνει και η νέα διοίκηση του νοσοκομείου και ζητά από τους Κυθήριους να συνεχίσουν.



Εύχομαι καλορίζικα να είναι και με το καλό να στελεχώσουν και το καινούργιο νοσοκομείο που ήδη έχει καθυστερήσει αλλά ελπίζουμε ότι σύντομα θα παραδοθεί και αυτό.




Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτόν τον ανώνυμο άνθρωπο (που δεν είναι Κυθήριος η Κυθήρια) που με την δωρεά του θα γλιτώσει αρκετό κόσμο από επιπλέον ταλαιπωρίες και νομίζω ότι το ευχαριστώ αυτό εκφράζεται από όλους τους Κυθήριους.


-----------------------------------------
Πηγή: melinioxori.blogspot.com
-----------------------------------------