Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για τη μετάταξη του προσωπικού της πρώην ΤΥΔΚ από το Δήμο Πειραιά στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά

Υπερψηφίστηκε την Πέμπτη, 19 Μαΐου, από την Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία που κατατέθηκε από τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών, κ. Γ. Ραγκούση, για τη μετάταξη του προσωπικού της πρώην ΤΥΔΚ Πειραιά από το Δήμο Πειραιά στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά έτσι ώστε το προσωπικό της πρώην ΤΥΔΚ να προσφέρει τις υπηρεσίες του για την πρόοδο και την ανάπτυξη της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων (Νησιά Αργοσαρωνικού, Τροιζηνία, Κύθηρα).



Κατά τη διάρκεια της συζήτησης της τροπολογίας η οποία κατατέθηκε μετά από αίτημα 12 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, της Ν.Δ, του ΛΑ.ΟΣ και του ΣΥΡΙΖΑ της Περιφέρειας Α΄ και Β΄ Πειραιά και όλων των Δημάρχων της Νησιωτικής μας Περιφέρειας, ο εισηγητής της Ν.Δ, κ. Χ. Ζώης υποστήριξε μεταφέροντας απόψεις του Δημάρχου Πειραιά, κ. Β. Μιχαλολιάκου ότι η μετάταξη του προσωπικού της πρώην ΤΥΔΚ Πειραιά από το Δήμο Πειραιά στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά γίνεται για λόγους πολιτικής δίωξης του κ. Μιχαλολιάκου από την Κυβέρνηση.

Παίρνοντας το λόγο ο βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης απευθυνόμενος προς την Ολομέλεια της Βουλής και τον εισηγητή της Ν.Δ, κ. Ζώη, τόνισε τα εξής:

«Τα όσα υποστηρίζει ο κ. Μιχαλολιάκος ότι δήθεν διώκεται πολιτικά από την Κυβέρνηση μας προκαλούν κατάπληξη. Είναι έωλα, αστεία και φανταστικά. Η Κυβέρνηση όχι μόνο δεν διώκει πολιτικά το Δήμαρχο Πειραιά, αλλά έμπρακτα έχει αποδείξει την υποστήριξή της προς το Δήμο, δίνοντας έκτακτη οικονομική ενίσχυση 3 εκατομμύρια ευρώ από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων.

Πολύ δε περισσότερο δεν διώκουμε πολιτικά τον κ. Μιχαλολιάκο όλοι εμείς οι Βουλευτές της Α΄ και Β΄ Πειραιά, ανεξαρτήτως κόμματος και ειδικά οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και όλοι οι Δήμαρχοι των νησιών της νησιωτικής περιφέρειας της περιοχής μας.

Το αίτημα που υποβάλαμε όλοι εμείς, δώδεκα Βουλευτές και οκτώ Δήμαρχοι, περί μετάταξης του προσωπικού της ΤΥΔΚ Πειραιά, από το Δήμο Πειραιά, στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά, πιστεύουμε ότι είναι δίκαιο και τιμά τον Υπουργό κ. Ραγκούση που το αποδέχθηκε και το έφερε προς ψήφιση.

Όλοι πιστεύουμε ότι μόνο μ’ αυτόν τον τρόπο αξιοποιείται αποτελεσματικότερα και πιο ουσιαστικά η τεχνική υποστήριξη που προσφέρει η πρώην ΤΥΔΚ στην εκπόνηση μελετών και στην παρακολούθηση της εκτέλεσης των έργων που είναι αναγκαία και απαραίτητα για την πρόοδο και την ανάπτυξη της νησιωτικής μας περιφέρειας.

Κύριε συνάδελφε της Νέας Δημοκρατίας,

Αγαπητέ κύριε Ζώη,

θα ήθελα να γνωρίζετε ότι ο μόνος που διώκει πολιτικά τον κ. Μιχαλολιάκο είναι ο ίδιος του ο εαυτός και η αλαζονεία που επιδεικνύει, να γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του ένα καθολικό αίτημα όλων των Βουλευτών και των Δημάρχων. Όλοι αναρωτιόμαστε –ειλικρινά σας το λέω- γιατί το κάνει αυτό και γιατί έχει αυτήν την επιμονή. Μην υποστηρίζετε, λοιπόν και μη φέρνετε στη Βουλή αιτιάσεις που υποτιμούν βαθιά, κατά τη γνώμη μου, τη δημοκρατική διαδικασία και τη θέληση των τοπικών κοινωνιών και στην ουσία εκθέτουν τη Νέα Δημοκρατία.

Μ’ αυτά τα λόγια, σας καλώ να υπερψηφίσουμε τη συγκεκριμένη τροπολογία».
---------------------------
Πηγή: karydis.com.gr
---------------------------