Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Απάντηση στο αντιδήμαρχο σχετικά με τις παραλίες

Θα αναφερθούμε, εν συντομία και για λόγους καθαρά τυπικούς, στην επιστολή που κυκλοφόρησε ο αντιδήμαρχος Μ. Πρωτοψάλτης σε απάντηση της αναφοράς μας σχετικά με την εκμίσθωση των παραλιών του νησιού από τον δήμο.

Δυστυχώς ο κ. Πρωτοψάλτης αποφεύγει επιμελώς να απαντήσει στο βασικό μας ερώτημα: γιατί επιμένει λυσσωδώς στην εκμίσθωση όλων ανεξαιρέτως των εύκολα προσβάσιμων παραλιών, τη στιγμή που τέσσερις επαγγελματικοί σύλλογοι, η πλειοψηφία των μελών της Επιτροπής Τουρισμού, πάνω από τριακόσιοι κάτοικοι και ξένοι που υπέγραψαν διαμαρτυρία σε λιγότερο από 48 ώρες και σύσσωμη η αντιπολίτευση διαφωνούν κάθετα;

Όλοι αυτοί αντιπρότειναν να συνεχισθεί το περσινό καθεστώς, εξαιρώντας έναν πολύ μικρό αριθμό παραλιών από την εμπορευματοποίηση. Ο κ. αντιδήμαρχος όμως, «συνεπής με τις αρχές του», χαρακτηρίζει όλες αυτές τις μετρημένες και σοβαρές αντιρρήσεις «δογματικές και προσωπικές» και τις γράφει στα παλιά του τα παπούτσια.

Επιπλέον, δράττεται της ευκαιρίας να χαρακτηρίσει όλους συλλήβδην τους επαγγελματίες των Κυθήρων μπαγαπόντηδες, αφού γράφει «θα συμφωνήσω μαζί σας για το φαινόμενο της καταστρατήγησης των όρων στις καλοκαιρινές δραστηριότητες, αυτό όμως δεν παρατηρείται μόνο σ’ αυτή την κατηγορία επαγγελματιών».

Η επιστολή του κ. Μ. Πρωτοψάλτη ουσιαστικά διαμαρτύρεται για το γεγονός ότι η κριτική της παράταξής μας φαίνεται να επικεντρώνεται ιδιαιτέρως στο άτομό του.

Πράγματι, αναφερόμαστε αρκετά συχνά στις απόψεις και δραστηριότητες του κ. αντιδημάρχου, κάτι το ουσιαστικά αναπόφευκτο τη στιγμή που ο ίδιος πρωτοστατεί, και μάλιστα επιδεικτικά, σε σχεδόν κάθε πρωτοβουλία του δήμου.

Μήπως εξάλλου, με εξαίρεση τον δήμαρχο και τους δύο αντιδημάρχους, ακούγεται ποτέ και η γνώμη των υπόλοιπων μελών της δημοτικής πλειοψηφίας;

Κυθηραϊκή Πρωτοβουλία

Δελτίο Τύπου, 21/4/2011