Κυριακή 24 Απριλίου 2011

Το Άγιο Φώς Στα Κύθηρα.

Με την πτήση της Ολυμπιακής 054 έφτασε στο αεροδρόμιο των Κυθήρων για πρώτη φορά το Άγιο Φώς.


Μετά την άφιξη του σεροσκάφους της Ολυμπιακής και την ελευθεροεπικοινωνία του, στο σκάφος εισήλθε ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Θ. Κουκούλης και παρέλαβε από τον κυβερνήτη του αεροσκάφους το Άγιο Φώς το οποίο μετέφερε και το παρέδωσε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυθήρων κ. Σεραφείμ.





Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης μας και οι αρχές κατευθύνθηκαν στην αίθουσα αφίξεων όπου το συγκεντρωμένο πλήθος του κόσμου ανέμενε με ανυπομονησία να πάρει το Άγιο Φώς, όπου έλαβε χώρα ευχαριστήριος δέηση.







Η συγκίνηση ήταν έκδηλη σε όλους τους παρευρισκομένους που έσπευσαν να ανάψουν τα κεριά τους με το Άγιο Φώς και να το μεταφέρουν στα σπίτια τους να τους δίνει ελπίδα και δύναμη για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Αφού ολοκληρώθηκε η τελετή της παραλαβής του Αγίου Φωτός στο αεροδρόμιο Κυθήρων, το Άγιο φως μεταφέρθηκε απο τον Μητροπολίτη μας στον ιερό Μητροπολιτικό ναό του Εσταυρωμένου στη χώρα.


Το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα ετελέσθη στις 7 η ώρα, στην ιερά μονή των Μυρτιδίων η Ακολουθία της Αγάπης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Σεραφείμ.
-------------------------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης-Φωτογραφίες Evita Foto
-------------------------------------------------------