Τρίτη 19 Απριλίου 2011

«Φρέσκο χρήμα »168 εκ. ευρώ στα ταμεία των δήμων !

Στην τακτική επιχορήγηση του μηνός Απριλίου προς όλους τους δήμους της χώρας προχώρησε το υπουργείο Εσωτερικών από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, με απόφαση του υφυπουργού Γιώργου Ντόλιου.

Το ποσό των 167.675.285 ευρώ που κατανέμεται προς τους δήμους, προορίζονται προς κάλυψη λειτουργικών δαπανών και κατά προτεραιότητα δαπανών μισθοδοσίας του προσωπικού τους.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, στα αποδιδόμενα ποσά έχουν υπολογιστεί οι δαπάνες μισθοδοσίας του προσωπικού, που αντιστοιχούν στο ποσό που τους διατέθηκε κατά το μήνα Δεκέμβριο έτους 2010, των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών και των χώρων άθλησης που μεταφέρθηκαν σε ΟΤΑ α΄ βαθμού, καθώς επίσης και οι δαπάνες μισθοδοσίας των κατατασσόμενων σε θέσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, σχολικών φυλάκων και εργαζομένων σε προγράμματα Βοήθεια στο Σπίτι / Κοινωνική Μέριμνα και για ΑμεΑ.

Επίσης, οι δαπάνες μισθοδοσίας του προσωπικού των ΤΥΔΚ των Κρατικών Περιφερειών, που μετατάχθηκαν σε Δήμους βάσει των διατάξεων του άρθρου 258 Ν. 3852/2010 και οι δαπάνες μισθοδοσίας του προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, που μεταφέρθηκε από 1-1-2011 σε Δήμους, για τον καθαρισμό σχολικών μονάδων χωρικής αρμοδιότητάς τους.

Εξάλλου, με άλλη απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών, οι Περιφέρειες της χώρας ενισχύονται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους με 28.302.359 ευρώ, αποκλειστικά για την κάλυψη δαπανών δακοκτονίας.
-----------------------------------------
Πηγή: newsmessinia.blogspot.com
-----------------------------------------