Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Τριήμερη επίσκεψη στα Κύθηρα πραγματοποίησε ο βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων, Δημήτρης Καρύδης.

Τριήμερη επίσκεψη στα Κύθηρα πραγματοποίησε ο βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων, Δημήτρης Καρύδης.

Τριήμερη επίσκεψη στα Κύθηρα από την Πέμπτη 24 Μαρτίου έως το Σάββατο 26 Μαρτίου 2011, με την ευκαιρία της Εθνικής Εορτής, πραγματοποίησε ο βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων, Δημήτρης Καρύδης.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ παρακολούθησε την Παρασκευή, 25 Μαρτίου στη χώρα τις εκδηλώσεις εορτασμού της Εθνικής Εορτής, την παρέλαση της μαθητικής νεολαίας και κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους του ελληνικού Κοινοβουλίου.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νησί, ο κ. Καρύδης περιόδευσε στη χώρα, το Λειβάδι, τον Ποταμό, την Αγία Πελαγία, το Διακόφτι και συναντήθηκε με πολίτες και εκπρόσωπους φορέων.

Συναντήσεις πραγματοποίησε επίσης ο βουλευτής με τον Δήμαρχο, κ. Θ. Κουκούλη, τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο, κ. Π. Πρωτοψάλτη, τον εκπρόσωπο των βιοκαλλιεργητών και Δημοτικό Σύμβουλο, κ. Β. Πρωτοψάλτη καθώς και με στελέχη του ΠΑΣΟΚ στα Κύθηρα.

Βασικά θέματα συζήτησης με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των φορέων του νησιού ήταν οι προοπτικές ανάπτυξης των Κυθήρων, ειδικά στον τομέα του τουρισμού και της προβολής του τουριστικού προϊόντος, οι αποζημιώσεις των πληγέντων από την περσινή πυρκαγιά που καθυστερούν, οι επιδοτήσεις των βιοκαλλιεργητών και η προώθηση έργων όπως η επιμήκυνση του αεροδιάδρομου στο αεροδρόμιο Κυθήρων, γεγονός που θα καταστήσει το νησί πιο ανταγωνιστικό στην τουριστική αγορά.

Παράλληλα, τέθηκαν και μια σειρά άλλων θεμάτων προς διερεύνηση με τα αρμόδια Υπουργεία όπως η εξόφληση οφειλών προς τις ακτοπλοϊκές εταιρείες που εκτελούν επιδοτούμενα δρομολόγια, η προώθηση μελετών για την αναβάθμιση της σχολικής στέγης, η άμεση αντιμετώπιση προβλημάτων που αφορούν στη λειτουργία της πολεοδομίας που έχει περιέλθει ως αρμοδιότητα στο Δήμο Πειραιά κάτι το οποίο ταλαιπωρεί τους συναλλασσόμενους πολίτες.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ παραχώρησε ραδιοφωνική συνέντευξη στον «Αdelin fm» κατά τη διάρκεια της οποίας, τόνισε το μεγάλο ενδιαφέρον της Κυβέρνησης για τα νησιά του Αργοσαρωνικού, τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα με τη δημιουργία της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων.

Υπογράμμισε επίσης την ένταξη όλων των νησιών της Αντιπεριφέρειας Νήσων στην υψηλότερη ζώνη κινήτρων του νέου επενδυτικού Νόμου που ψηφίστηκε από τη Βουλή και παρότρυνε τους αρμόδιους φορείς να συνεργαστούν στενά με τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων, κ. Δ. Κατσικάρη για την τουριστική προβολή των Κυθήρων στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδίου.

Επισήμανε επίσης ότι το αεροδρόμιο Κυθήρων θα ενταχθεί, μετά από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, μαζί με άλλα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, στο σχέδιο της Κυβέρνησης για συνεργασία με ιδιώτες επενδυτές έτσι ώστε να αναβαθμιστεί και να εκσυγχρονιστεί.

Τέλος, ο κ. Καρύδης δεσμεύτηκε ότι για όλα τα εκκρεμή θέματα θα συνεργαστεί με τα αρμόδια Υπουργεία για να βρεθούν βιώσιμες και αποτελεσματικές λύσεις.

Τόνισε όμως ότι και η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει, στο πλαίσιο του «Καλλικράτη», να δουλέψει ακόμα πιο σκληρά ώστε να προετοιμάσει τις αναγκαίες, ώριμες μελέτες για την ανάπτυξη του νησιού.
------------------------------------
Πηγή: aegaio.blogspot.com
------------------------------------