Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Στο 19,9% του πληθυσμού έφτασε το 2010 η διείσδυση της ευρυζωνικότητας στην Ελλάδα

Σε ποσοστό 19,9% του πληθυσμού της χώρας μας έφτασε στο τέλος του 2010 η διείσδυση της ευρυζωνικότητας στην Ελλάδα, καθώς ο συνολικός αριθμός των συνδέσεων έφτασε τα 2.252.653, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, ΕΕΤΤ.

Παρά το γεγονός ότι στη διάρκεια του 2010 η ευρυζωνική διείσδυση της Ελλάδας αυξήθηκε κατά 2,9 γραμμές ανά 100 κατοίκους, παρουσιάζοντας μείωση σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους (3,58 γραμμές ανά 100 κατοίκους), η χώρα μας στα μέσα του 2010 αποτελούσε το δεύτερο ταχέως αναπτυσσόμενο ευρωπαϊκό κράτος, με ρυθμό αύξησης διπλάσιο του ευρωπαϊκού μέσου όρου.

Με βάση την πορεία της ευρωπαϊκής αγοράς, η Ελλάδα βελτίωσε στο τέλος του 2010 τη θέση της, ξεπερνώντας τη Λετονία και ανεβαίνοντας στην 22η θέση, ενώ αν συνεχιστεί ο σημερινός ρυθμός ανάπτυξης, μπορεί μέχρι το τέλος του 2011 να βελτιώσει περαιτέρω τη θέση της, ξεπερνώντας έως και δύο ακόμη χώρες.

-----------------------
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
-----------------------

σ.σ. Ας ελπίσουμε ότι τελικά στην πάραπανω βελτίωση θα συμπεριληφθούν και τα Κύθηρα στον προσεχή κατάλογο.

Ελπίζουμε ότι σύντομα θα έχουμε νεώτερα σχετικά με την πρόοδο και την τελική φάση σύνδεσης του ήδη περατωθέντος δικτύου οπτικών ινών και την απόδοσση του στους καταναλωτές που αναμένουν τόσα χρόνια τώρα.