Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Δεν «κάνει πίσω» στους όρους δόμησης στις περιοχές Natura η υπουργός Περιβάλλοντος Τ. Μπιρμπίλη

Δεν θα αλλάξουν τα δέκα στρέμματα και παραμένουν μόνον ως παρέκκλιση τα τέσσερα, ξεκαθάρισε η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη, όσον αφορά την αρτιότητα σε προστατευόμενες περιοχές Natura.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να συζητηθεί το θέμα των οικισμών και τα 500 μέτρα από τα όρια του δρόμου, όπου πρέπει να χτίζονται οικήματα, και το άλλο, της πρόσοψης που πρέπει να έχει ο οικισμός στον δρόμο, σύμφωνα με τις τελευταίες αλλαγές που πρότεινε το ΥΠΕΚΑ.

«Θα συζητηθούν και τα δύο θέματα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και θα πάρουμε απόφαση. Υπάρχει μία διαδικασία που τη σέβομαι και θα τοποθετηθώ στους βουλευτές κατ’ αρχήν. Πιστεύω ότι θα πάμε συντεταγμένα και ελπίζω ότι θα υπάρξει μεγαλύτερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία και από τα άλλα κόμματα», είπε η κ. Μπιρμπίλη, παρουσιάζοντας τις προτεραιότητες του υπουργείου για το 2011.

Στη συνομιλία με τους δημοσιογράφους, η υπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στο θέμα του Ελληνικού. Η υπουργός διατύπωσε την άποψη ότι «δεν μπορεί να χαθεί ο χώρος για τη δημιουργία Μητροπολιτικού πάρκου και πρασίνου για την περιοχή». Ο αναπληρωτής υπουργός κ. Σηφουνάκης, μάλιστα, ανέφερε: «Θέση και άποψη του ΥΠΕΚΑ είναι ότι πρέπει να υπάρχει πράσινο. Θα πρέπει να είναι ένα πάρκο αναφοράς. Όπως είναι το Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης και το Χάιντ Παρκ του Λονδίνου».

Στις προτεραιότητες του υπουργείου για το 2011 βρίσκονται οι Δασικοί Χάρτες: «Είναι ένα μεγάλο στοίχημα», είπε και έως τον Μάρτιο θα αναρτηθούν οι χάρτες για τον Μαραθώνα, την Πεντέλη και τη Νέα Πεντέλη, ενώ υπάρχουν άλλοι έξι Δασικοί Χάρτες, που αφορούν, μεταξύ άλλων, τη Μαγνησία, την Καβάλα, την Ηλεία και τον Έβρο, χάρτες οι οποίοι πρόκειται να αναρτηθούν έως τον Μάιο.
-----------------------
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
-----------------------