Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Στο ΦΕΚ η απόφαση για τις γεωργοπεριβαλλοντικές ενισχύσεις ύψους 1 δις ευρώ ως το 2013

Δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης οι πιστώσεις του 2011 για τις γεωργοπεριβαλλοντικές ενισχύσεις που αφορούν μεταξύ άλλων την βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία, την νιτρορύπανση κ.α. συνολικού ύψους 164 εκατ. ευρώ.

Την απόφαση υπέγραψαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκανδαλίδης και ο υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην ΚΥΑ η συνολική δημόσια δαπάνη για τα αγροπεριβαλλοντικά μέτρα έως το 2013 ανέρχεται στα 1.032.805.464 ευρώ.

Με την παρούσα απόφαση καθορίζεται ο τρόπος χρηματοδότησης των γεωργοπεριβαλλοντικών ενισχύσεων του άξονα 2 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007 – 2013 (ΠΑΑ) για το έτος 2011, και αφορά πληρωμές έτους εφαρμογής 2010 και εκκρεμότητες προηγουμένων ετών εφαρμογής, από τον Κρατικό Προϋπολογισμό και το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ).

Η χρηματοδότηση των γεωργοπεριβαλλοντικών ενισχύσεων του ΠΑΑ περιλαμβάνει:

α) την καταβολή ενισχύσεων των δράσεων των Μέτρων 214 και 216

β) την κάλυψη των προκαλούμενων από την εφαρμογή των μέτρων δαπανών.

Στις δαπάνες που αφορούν την ενίσχυση των δικαιούχων, συμμετέχει το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο
Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ), με ποσοστά κοινοτικής συμμετοχής.

Φορέας πληρωμής των γεωργοπεριβαλλοντικών ενισχύσεων είναι ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.).




---------------------
Πηγή: agrotypos.gr
---------------------