Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Η ΠΙΤΤΑ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΑΪΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Την Δευτέρα το βράδυ, 24/1/2011, τα Κυθηραϊκά Σωματεία, έκοψαν την πίττα τους, στην αίθουσα του Τριφυλλείου Ιδρύματος στην Αθήνα.

Η εκδήλωση έγινε με πρωτοβουλία του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών και τα Σωματεία ανταποκρίθηκαν και από κοινού οργάνωσαν μια ωραία γιορτή.


Στην αρχή ο πρόεδρος του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών κ. Καρύδης καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Σεραφείμ και όλους τους παρευρισκομένους και ευχήθηκε τα Χρόνια Πολλά.

Αμέσως μετά έδωσε τον λόγο στον καθηγητή κ. Γ.Κασιμάτη που ευχήθηκε εκ μέρους του Τριφυλλείου Ιδρύματος. Στη συνέχεια στον κ. Βρεττό Κυπριώτη που ευχήθηκε εκ μέρους της Κυθηραϊκής Αδελφότητας Πειραιά-Αθήνας, μετά στον καθηγητή κ. Νίκο Πετρόχειλο που ευχήθηκε εκ μέρους της Εταιρείας Κυθηραϊκών Μελετών, ύστερα στον καθηγητή κ. Β.Λευθέρη που ευχήθηκε εκ μέρους του Ομίλου Κυθηρίων Πανεπιστημιακών και τέλος στον κ. Γιάννη Βάρδα που ευχήθηκε εκ μέρους του εξωραϊστικού Συλλόγου Κυθηρίων Αλίμου.







Επίσης στην εκδήλωση παρευρέθη ο Αντιδήμαρχος κ. Μ.Πρωτοψάλτης ο οποίος εκπροσώπησε τον Δήμο Κυθήρων-Αντικυθήρων και απηύθυνε ευχές.



Στην συνέχεια χορωδία που συγκροτήθηκε εκ των παρόντων, έψαλλε τα κάλαντα και αμέσως μετά ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την πίττα.



Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ, μαζί με τις ευχές του, εξέφρασε και τον προβληματισμό του για κάποια θέματα που αφορούν την νεολαία του νησιού μας και ζήτησε την συμπαράσταση όλων για την αντιμετώπιση τους.

Επίσης έστειλε ευχές στους δοκιμαζόμενους συμπατριώτες μας στην Αυστραλία.

Η βραδιά έκλεισε με το καθιερωμένο κέρασμα, που περιλάμβανε, ξεροτήγανα, φατουράδα και άλλα γλυκίσματα που προσφέρθηκαν μαζί με την πίττα σε όλους τους παρευρισκομένους, που ήσαν αρκετοί και θα ήταν πολύ περισσότεροι αν βοηθούσε λίγο ο καιρός.

-------------------------------------------
Βασίλης Σταύρου ιερέως Χάρος
-------------------------------------------