Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Σε διαβούλευση η ανάπτυξη ευρυζωνικών δικτύων σε αγροτικές-νησιωτικές περιοχές

Η δράση, η οποία θα ολοκληρωθεί εντός της επόμενης διετίας, αποβλέπει στην ανάπτυξη ευρυζωνικών δικτύων σε αγροτικές και υποεξυπηρετούμενες περιοχές της Ελλάδας, στις οποίες σήμερα η ευρυζωνική σύνδεση είναι ανύπαρκτη ή ανεπαρκής, με αποτέλεσμα η πρόσβαση στο Διαδίκτυο να είναι περιορισμένη.

Σε δημόσια διαβούλευση για τη δράση «Ανάπτυξη Υποδομών Ευρυζωνικής Πρόσβασης σε Αγροτικές και Νησιωτικές Περιοχές» προχωρά η Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι γεωγραφικές περιοχές ΟΠΑΑΧ που θα αποτελέσουν το πεδίο εφαρμογής της εν λόγω δράσης.

Η δράση, η οποία θα ολοκληρωθεί εντός της επόμενης διετίας, αποβλέπει στην ανάπτυξη ευρυζωνικών δικτύων σε αγροτικές και υποεξυπηρετούμενες περιοχές της Ελλάδας, στις οποίες σήμερα η ευρυζωνική σύνδεση είναι ανύπαρκτη ή ανεπαρκής, με αποτέλεσμα η πρόσβαση στο Διαδίκτυο να είναι περιορισμένη

Σύμφωνα με το ΥΠΑΑ, η ενίσχυση των απομακρυσμένων περιοχών της ελληνικής περιφέρειας μέσω της δημιουργίας νέων ευρυζωνικών υποδομών, συμβάλει καθοριστικά στην περιφερειακή ανάπτυξη, καθιστώντας όλους του Έλληνες συμμέτοχους στη νέα ψηφιακή εποχή.

Η διαβούλευση θα διαρκέσει από σήμερα, 21 Ιανουαρίου 2011 έως και την Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2011. Το κείμενο της διαβούλευσης και ο τρόπος υποβολής των σχολίων περιγράφονται αναλυτικά στον ιστότοπο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση» www.digitalplan.gov.gr .

Στο πλαίσιο της διαβούλευσης θα παρέχονται από την Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού διευκρινιστικές απαντήσεις σε τυχόν ερωτήσεις των ενδιαφερομένων, οι οποίες θα πρέπει να υποβάλλονται επώνυμα, μόνο μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση: vafiadis@infosoc.gr .
-----------------------------
Πηγή: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
------------------------------