Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Το ν/σ για τους συνεταιρισμούς παρουσιάζει στο υπουργικό συμβούλιο ο Κ. Σκανδαλίδης. Την Πέμπτη ανακοινώσεις από το Υπ.ΑΑΤ

Για τις λεπτομέρειες του σχεδίου νόμου που αφορά στην αναμόρφωση των αγροτικών συλλόγων και συνεταιρισμών ενημερώνει σήμερα, Τετάρτη 19 Ιανουαρίου, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης το υπουργικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Υπ.ΑΑΤ, αύριο, Πέμπτη 20 Ιανουαρίου, θα πραγματοποιήθει συνέντευξη Τύπου στον 6ο όροφο της Αχαρνών 2, με θέμα: η νομοθετική πρωτοβουλία για την αναμόρφωση των συλλογικών οργανώσεων του αγροτικού χώρου.

Όσον αφορά στο σχεδίου νόμου που αφορά στην αναμόρφωση των αγροτικών συλλόγων και συνεταιρισμών, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Κώστας Σκανδαλίδης σε πρόσφατη συνέντευξή του στον ΑγροΤύπο ανέφερε: «Αυτή την εποχή επεξεργαζόμαστε την δέσμη προτάσεων για τους συνεταιρισμούς.

Οι βασικές αρχές συμπίπτουν με αυτές που και οι αγρότες έχουν συνειδητοποιήσει. Ότι πρέπει δηλαδή να αποσυνδεθεί το κράτος από την παρέμβασή του στις συνεταιριστικές οργανώσεις, η στροφή στην παραγωγή να σημάνει και νέα οργάνωση των παραγωγών ούτως ώστε να αυξηθεί ο κύκλος εργασιών των συνεταιρισμών, ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να είμαστε με 6.500 κατακερματισμένους συνεταιρισμούς από τους οποίους σχεδόν η πλειοψηφία είναι σφραγίδες».

Και πρόσθεσε: «Θα δώσουμε μια μεγάλη δυνατότητα αυτονομίας γιατί είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα να συνεταιρίζεται κάποιος αλλά το κράτος θα ξεκαθαρίσει την θέση του σε ότι αφορά την υπάρχουσα κατάσταση βάζοντας διαδικασίες ανασυγκρότησης, εξυγίανσης και διεύρυνσης των συνεταιριστικών εκμεταλλεύσεων προκειμένου να είμαστε και ανταγωνιστικοί. Ένας συνεταιρισμός δεν είναι μόνο ένας οργανισμός κοινωνικής αλληλεγγύης ή δικαιοσύνης ανάμεσα στα μέλη του, είναι και μια επιχείρηση η οποία πρέπει να επιβιώσει στα πλαίσια της αγοράς.
--------------------------
Πηγή: agrotypos.gr
--------------------------