Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Δεν βρέθηκε λύση στο πολεοδομικό των Κυθήρων...!!!!

Χωρίς λύση το πολεοδομικό – καινούργια κατάληψη δημαρχείου σήμερα Παρασκευή 28 Ιανουαρίου

Περίπου 120 Κυθήριοι μηχανικοί και εργαζόμενοι στην οικοδομή ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της επιτροπής των Ελεύθερων Επαγγελματιών Μηχανικών Κυθήρων και έλαβαν μέρος στη συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου το πρωί της Πέμπτης, διαμαρτυρόμενοι για το πάγωμα της εργασιών της πολεοδομίας από την πρώτη του έτους.

Η επιτροπή, στην οποία συμμετείχαν εκτός από μηχανικοί και αντιπρόσωποι συναφών κλάδων όπως μπετατζήδες, ξυλουργοί, χειριστές μηχανημάτων και άλλοι, ετοίμασε σύντομο ψήφισμα με σκοπό να το παραδώσει στον δήμαρχο κ. Κουκούλη.



Έχοντας αρχικά διαμηνύσει ότι δεν θα ερχόταν στο δημαρχείο πριν τις 12 το μεσημέρι, ο δήμαρχος τελικά ενέδωσε και έφθασε με καθυστέρηση μιας περίπου ώρας.
Εις το μεταξύ, από τις πρώτες στιγμές παρευρέθησαν για να συζητήσουν με τους διαμαρτυρόμενους ο Βύρων Πρωτοψάλτης της Κυθηραϊκής Πρωτοβουλίας και ο Γιώργος Κομηνός (Ζορμπάς) της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ αργότερα προσήλθαν ο Μανώλης Πιέρρος και ο Β’ αντιδήμαρχος Νίκος Μεγαλοκονόμος.

Αφού οι διαμαρτυρόμενοι κυριολεκτικά κατέλαβαν (και κατέκλυσαν) την αίθουσα συνεδριάσεων του δημαρχείου, η επιτροπή παρέδωσε το ψήφισμα στο κ. Κουκούλη, απαιτώντας από τη δημοτική αρχή να ασκήσει κάθε δυνατή πίεση στην περιφέρεια και προπάντων στον Δήμο Πειραιώς ώστε να δοθεί λύση στο αδιέξοδο από την επόμενη Δευτέρα.



Ακολούθησε τηλεφωνική επικοινωνία σε ανοιχτή ακρόαση πρώτα του δημάρχου και εν συνεχεία της Δόμνας Κονταράτου με τον δήμαρχο Πειραιώς Βασίλη Μιχαλιολάκο, κατά την οποία ο τελευταίος υποσχέθηκε να παρέμβει προσωπικά σε ότι αφορούσε πολεοδομικές υποθέσεις Κυθηρίων, επιστρατεύοντας εν ανάγκη και την κυρία Αναστασάκου, καινούργια διευθύντρια της Πολεοδομίας Πειραιά.


Δυστυχώς, κατά τη διάρκεια άλλης τηλεφωνικής επικοινωνίας, η κυρία Αναστασάκου υπογράμισε την απόλυτη αδυναμία της να ικανοποιήσει το αίτημα του κ. Μιχαλολιάκου αφού, όπως διατείνεται, δεν διαθέτει πάνω από 18 άτομα προσωπικό.

Έτσι, κατόπιν ομόφωνης απόφασης του συνόλου των διαμαρτυρομένων που ελήφθη στις 10.00 μ.μ. σήμερα, η κατάληψη του Δήμου Κυθήρων θα επαναληφθεί και αύριο Παρασκευή, αρχής γενομένης από τις 7.30 π.μ.
-------------------------------------
Πηγή: protovouliakythera.com
-------------------------------------