Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Εκπνέει η προθεσμία απογραφής των συνταξιούχων ΟΓΑ

Λήγει στις 31 Ιανουαρίου η παράταση της διαδικασίας απογραφής για τους συνταξιούχους του ΟΓΑ

Η παράταση είχε δοθεί προκειμένου να μπορέσει να απογραφεί το σύνολο των συνταξιούχων του ΟΓΑ (σύμφωνα με το Απογραφικό Δελτίο που τους έχει σταλεί) και οι δικαιούχοι να λαμβάνουν την σύνταξή τους με πίστωση τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού που θα τηρείται στα ΕΛΤΑ, κατ' επιλογή τους.

Σύμφωνα με τον ΟΓΑ, μέχρι σήμερα, στη διαδικασία της απογραφής έχει ανταποκριθεί πάνω από το 85% των συνταξιούχων και εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος Ιανουάριου 2011 θα έχουν απογραφεί (άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού) και οι υπόλοιποι συνταξιούχοι.

Όπως επίσης διευκρινίζεται, στους συνταξιούχους του ΟΓΑ που έχουν απογράφει μέχρι 14-01-2011 και έχουν ανοίξει λογαριασμό, η σύνταξη τους μηνός Φεβρουαρίου 2011 θα καταβληθεί στον λογαριασμό τους ( νέος τρόπος πληρωμής συντάξεων) ενώ για τους υπόλοιπους μέσω ΕΛ.ΤΑ.

Σε κάθε περίπτωση ο Οργανισμός επισημαίνει ότι οι συντάξεις του Μαρτίου θα καταβληθούν αποκλειστικά σε τραπεζικό λογαριασμό ή λογαριασμό των ΕΛ.ΤΑ. που έχουν επιλέξει. Για το λόγο αυτό ο Οργανισμός ενημερώνει ότι οι συνταξιούχοι που δεν έχουν απογραφεί μέχρι σήμερα θα πρέπει να καταθέσουν το «Απογραφικό Δελτίο» που τους έχει σταλεί, στο κατάστημα της τράπεζας ή των ΕΛ.ΤΑ. όπου επιθυμούν να καταβάλλεται η σύνταξή τους μέχρι και την Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011.

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τον νέο τρόπο πληρωμής και την διαδικασία της απογραφής οι συνταξιούχοι μπορούν να απευθύνονται στον Ανταποκριτή του ΟΓΑ της περιοχής τους, στην Κεντρική Υπηρεσία και τα Περ/κά Υποκαταστήματα του ΟΓΑ, καθώς και στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ ( www.oga.gr ).
---------------------
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
---------------------