Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Στο ΦΕΚ η απόφαση για παράταση μέχρι τέλος του έτους στις άδειες των στάβλων

Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης δημοσιεύτηκε σήμερα, Τετάρτη 26 Ιανουαρίου η ΚΥΑ για την ένταξη των κτηνοπτηνοτροφικών μονάδων, στη διαδικασία εξαίρεσης από την κατεδάφιση των αυθαιρέτων κτισμάτων ή κτιριακών εγκαταστάσεων τους.

Σύμφωνα με την απόφαση ο κάθε ενδιαφερόμενος θα έχει την δυνατότητα να υποβάλλεται αίτηση στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της οικείας Περιφερειακής Ανάπτυξης για την έκδοση του απαραίτητου δικαιολογητικού το αργότερο μέχρι 31.12.2011.

Υπενθυμίζουμε ότι τα παραπάνω είχαν γίνει γνωστά δια στόματος υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Κ. Σκανδαλίδη, σε απάντηση του σε αναφορά που είχε καταθέσει ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ. Μανόλης Στρατάκης, με αφορμή σχετικό αίτημα του Συλλόγου Επαγγελματιών Κτηνοτρόφων Νομού Ηρακλείου.

Στο θέμα είχε αναφερθεί και η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κα. Μιλένα Αποστολάκη στην ημερίδα του ΣΕΚ στα Τρίκαλα. Η υφυπουργός τόνισε τότε ότι έχει συσταθεί ολιγομελής ομάδα ειδικών που επεξεργάζεται την αντικατάσταση του ισχύοντος δαιδαλώδους νομοθετικού πλαισίου αδειοδότησης των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων από ένα απλό σύστημα ελαχιστοποίησης των απαιτούμενων ενεργειών για την έκδοση της άδειας.

Στόχος του υπουργείου είναι να ακολουθήσει και για τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις το μοντέλο που ακολουθείται πλέον για τις επιχειρήσεις, δηλαδή πρώτα αδειοδοτούμε και μετά ελέγχουμε, επισημαίνει η κ. Αποστολάκη.

-----------------------
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
-----------------------