Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Κοπή βασιλόπιτας στο Πνευματικό Κέντρο Ποταμού

Την Κυριακή 16/01/2011 και ώρα 11.00 π.μ η Τοπική Κοινότητα Ποταμού έκοψε στο Πνευματικό Κέντρο την βασιλόπιτά της.

Παρευρέθησαν ο Μητροπολίτης, κ. Σεραφείμ, ο οποίος και ευλόγησε την πίτα, ο π. Πέτρος Μαριάτος, ο π. Παναγιώτης Διακόπουλος, ο Δήμαρχος κ. Θεόδωρος Γ. Κουκούλης , οι Αντιδήμαρχοι, Μ. Πρωτοψάλτης και Ν. Μεγαλοκονόμος, καθώς και Δημοτικοί Σύμβουλοι. Στους παρευρισκόμενους που είχαν κατακλύσει την αίθουσα απηύθυνε στην αρχή σύντομο χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, κ. Στ. Μεγαλοκονόμος.

Μετά την κοπή της βασιλόπιτας ο Δήμαρχος, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας για την πρωτοβουλία του, απευθυνόμενος στο ακροατήριο τόνισε μεταξύ άλλων ότι στην δύσκολη εποχή που περνάμε πρέπει όλοι να συστρατευθούμε στον κοινό αγώνα για να ξεπεράσουμε την οικονομική κρίση . Επίσης απηύθυνε πρόσκληση σε όλους ανεξαιρέτως να βοηθήσουν την Δημοτική Αρχή στον αγώνα και τις ευθύνες που έχει αναλάβει προς όφελος του τόπου.

Κατέληξε λέγοντας ότι σήμερα περισσότερο από ποτέ οφείλουμε να αναδείξουμε τον εθελοντισμό ως πρωτεύων χαρακτηριστικό της Κυθηραϊκής κοινωνίας .

Στο τέλος της εκδηλώσεως προσφέρθηκαν γλυκά, καφές και τοπικά ποτά, όλα προσφορές ιδιωτών . Την βασιλόπιτα προσέφερε ο φούρνος αφοί Χρυσαφίτη και τους καφέδες το καφενείο Παν. Κασιμάτη (Καρίνου).

Το απόγευμα στην Αγία Πελαγία στο κέντρο «Μουστάκιας» έγινε επίσης η κοπή της βασιλόπιτας του Τοπικού Εξωραϊστικού Συλλόγου παρουσία του Δημάρχου, κ. Θεοδώρου Γ. Κουκούλη, των Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Ποταμού.

Την πίτα ευλόγησε ο π. Παν. Διακόπουλος, ενώ στη συνέχεια προσφέρθηκαν στους παρευρισκόμενους από το Σύλλογο μεζέδες και ποτά.
-----------------------------
Πηγή: kythira.gr
-----------------------------