Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Η γιορτή των 3 Ιεραρχών

Την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου έγινε στο μητροπολιτικό ναό του Εσταυρωμένου αρχιερατική θεία λειτουργία με εκκλησιασμό των σχολείων για τη γιορτή των 3 Ιεραρχών. Στο τέλος έγινε το καθιερωμένο μνημόσυνο των ιδρυτών και ευεργετών του Γυμνασίου Κυθήρων.

Το Σάββατο έγινε αρχιερατική λειτουργία στο ναϋδριο των 3 Ιεραρχών στη Χώρα, το οποίο χτίστηκε σύμφωνα με αρχειακές μαρτυρίες περί τα μέσα του 18ου αι. από τον ιερομόναχο Γεώργιο Στάη του Θεοδώρου. Ο ναός ήταν ιδιοκτησία της οικογενείας Στάη και στο προαύλιο υπάρχει οικογενειακός τάφος.


Ένας δεύτερος ναός των 3 Ιεραρχών στα Κύθηρα είναι στα Χριστοφοριάνικα.

Την Κυριακή 30 Ιανουαρίου η Μητρόπολη Κυθήρων διοργάνωσε εκδήλωση στην αίθουσα του Κυθηραϊκού Συνδέσμου στη Χώρα με ομιλητή το θεολόγο καθηγητή κ. Νικόλαο Ζαχαριάδη, ο οποίος μίλησε με θέμα «Οι 3 Ιεράρχες και η παιδεία»

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί του νησιού και των 3 βαθμίδων, προς τιμήν των οποίων ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ έκοψε πίτα.


Στην εκδήλωση έλαβε μέρος μεικτή χορωδία υπό τον θεολόγο καθηγητή του Λυκείου Γιώργο Λουράντο, που απέδωσε θρησκευτικούς ύμνους.
---------------------------------------------------------
Ελένη Κορωναίου-Χάρου - Φωτογραφίες Evita Foto
---------------------------------------------------------