Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Κατάληψη Πολεοδομίας Πειραιά και Δημαρχείου Κυθήρων την Πέμπτη 27/1

Την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, ώρα 9.30 πμ, οι μηχανικοί και εργαζόμενοι στην οικοδομή στα νησιά του Αργοσαρωνικού και τα Κύθηρα ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να καταλάβουν το Πολεοδομικό Γραφείο Πειραιά (Γρηγορίου Λαμπράκη 12) σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πλήρη αναστολή οικοδομικών αδειών που ακολούθησε την κατάργηση, από 1/1/1011, του πολεοδομικού γραφείου της παλαιάς νομαρχίας. Την ίδια ημέρα και ώρα, θα γίνει συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου Κυθήρων από εργαζόμενους στον κλάδο στα Κύθηρα.

Βασικό αίτημα των επαγγελματιών του χώρου αποτελεί η προσωρινή ανάληψη του έργου της έκδοσης οικοδομικών αδειών από την Περιφερειακή Ενότητα Νήσων, ως μόνης κεντρικής αρχής με δυνατότητα ανταπόκρισης στις ειδικές και πολυσύνθετες απαιτήσεις της οικιστικής ανάπτυξης, περιβαλλοντικής διαχείρισης και ελέγχου, παρακολούθησης και συνέργειας με τις αρμόδιες αρχές για το ευαίσθητο περιβάλλον των Κυθήρων.

Η πλήρης επιστολή των Ελεύθερων Επαγγελματιών Μηχανικών Κυθήρων, την οποία υπογράφουν 21 μηχανικοί, μεταξύ των οποίων και τα μέλη της Κυθηραϊκής Πρωτοβουλίας Χαράλαμπος Σούγιαννης, Δόμνα Κονταράτου και Ανδρέας Λουράντος.

------------------------------------
Πηγή: protovouliakythera.com
------------------------------------