Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Ολοκληρώθηκε η καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης στους αγρότες

Την ολοκλήρωση της καταβολής της ενιαίας ενίσχυσης για το 2010 ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, ήδη από το Σάββατο το πρωί έχουν πιστωθεί στους λογαριασμούς των αγροτών το 1,1 δισ. ευρώ των άμεσων ενισχύσεων. Ολοκληρώνεται έτσι η καταβολή του 100% των ποσών που ξεκίνησε με το 1,1 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο.

«Ολοκληρώνουμε με συνέπεια την πληρωμή της ενιαία ενίσχυσης 2010 για τους αγρότες» δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Σκανδαλίδης. Πρόσθεσε πως με την έγκαιρη καταβολή των ενισχύσεων «συμβάλουμε αποτελεσματικά στην τόνωση της αγροτικής παραγωγής και της υπαίθρου σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο».

Παράλληλα μέσα στην εβδομάδα ολοκληρώνεται η καταβολή των 45 εκατ. ευρώ που υπολείπεται για την εξισωτική αποζημίωση του 2009. Επίσης εκκρεμούσες ενστάσεις που αφορούν τα έτη 2006-2008 ύψους 10εκατ. ευρώ καταβάλλονται τώρα.

Επιπλέον, την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου, θα καταβληθούν αποζημιώσεις ύψους 820.000 ευρώ σε κτηνοτρόφους όλης της χώρας για ζημιές που υπέστη το ζωικό τους κεφάλαιο το 2010. Και 23-24 Δεκεμβρίου θα δοθούν ακόμη 22 εκατ. ευρώ σε γεωργούς για ζημιές που υπέστησαν στη φυτική τους παραγωγή φέτος.

Αναλυτικά στοιχεία αναρτώνται στην ιστοσελίδα του ΕΛΓΑ http://www.elga.gr/.
---------------------------
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
---------------------------