Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Ποιοι και πόσοι θα ενταχθούν στα προγράμματα του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας, το έτος 2011

Τους 610.000 φτάνει ο αριθμός των δικαιούχων πού θα ενταχθούν στα προγράμματα του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας, το έτος 2011 σύμφωνα με Απόφαση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης η οποία δημοσιεύεται σήμερα, Τρίτη 28 Δεκεμβρίου, στην επίσημη Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Παράλληλα στην απόφαση καθορίζονται οι προϋποθέσεις και τα κριτήρια επιλογής των δικαιούχων. Ειδικότερα - σύμφωνα με την απόφαση - ο αριθμός των δικαιούχων του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας πού εντάσσονται στα προγράμματα έτους 2011 καθορίζεται κατ’ ανώτατο όριο ως εξής: 
  • Στο πρόγραμμα επιδοτούμενου κοινωνικού τουρισμού οκταήμερων διακοπών εκατόν ογδόντα χιλιάδες (180.000) άτομα.
  • Στα εκδρομικά προγράμματα, διάρκειας 3 ημερών τριάντα χιλιάδες (30.000) άτομα,
  • Στο πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων, τριακόσιες χιλιάδες (300.000) άτομα.
  • Στο πρόγραμμα δωρεάν παροχής εισιτηρίων θεάτρων, εκατό χιλιάδες (100.000) άτομα. 
Προϋποθέσεις
 
1. Προϋποθέσεις συμμετοχής στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού και στα εκδρομικά προγράμματα έτους 2011 είναι: 
  • Να είναι οι συμμετέχοντες συνταξιούχοι του ΟΓΑ ή συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερηλίκων του άρθρου 1 του Ν. 1296/1982 (ΦΕΚ 128Α), όπως ισχύει.
  • Να είναι ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών και να είναι ασφαλιστικά ενήμεροι κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης, ή
  • Να είναι σύζυγοι των ως άνω προσώπων και δικαιούχοι του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας ή
  • Να είναι μέλη των οικογενειών των ανωτέρω προσώπων, έμμεσα ασφαλισμένα στον ΟΓΑ. 
2. Προϋποθέσεις συμμετοχής στα προγράμματα δωρεάν παροχής βιβλίων και δωρεάν παροχής εισιτηρίων θεάτρων κατά το έτος 2011 είναι: 
  • Να έχουν οι συμμετέχοντες την ιδιότητα του συνταξιούχου του ΟΓΑ ή συνταξιούχου του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερήλικων του άρθρου 1 του ν. 1296/1982 (ΦΕΚ 128Α) όπως ισχύει
  •  Να είναι ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών του ΟΓΑ και να είναι ασφαλιστικά ενήμεροι κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής τους στα προγράμματα, ή
  •  Να είναι μέλη των οικογενειών των ανωτέρω προσώπων, έμμεσα ασφαλισμένα στον ΟΓΑ. 
3. Προϋποθέσεις συμμετοχής στα προαναφερόμενα προγράμματα των, υπό στοιχεία 1 και 2 του άρθρου 2 της παρούσης, αναφερομένων προσώπων, είναι η κατοχή βιβλιαρίου υγείας σε ισχύ κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης.
 
4. Πρόσωπα όλων των ανωτέρω κατηγοριών, που κληρώθηκαν να συμμετάσχουν στα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομών έτους 2010, δικαιούνται να συμμετάσχουν στα αντίστοιχα προγράμματα του έτους 2011 επιπλέον δε και στα προγράμματα δωρεάν παροχής βιβλίων και εισιτηρίων θεάτρων.
 
5. Πρόσωπα που κληρώθηκαν στο πρόγραμμα τετραήμερων κυκλικών πλόων (κρουαζιέρων) το έτος 2010 και έκαναν χρήση της παροχής− δικαιούνται το έτος 2011 να συμμετάσχουν μόνο στα προγράμματα δωρεάν παροχής βιβλίων και εισιτηρίων θεάτρων.
 
6. Πρόσωπα όλων των ανωτέρω κατηγοριών, που κάνουν χρήση μιας από τις προαναφερόμενες παροχές το έτος 2011, δεν δικαιούνται δεύτερη παροχή μέσα στο ίδιο έτος, εξαιρουμένων αυτών της δωρεάν παροχής βιβλίων και εισιτηρίων θεάτρων.
 
------------------------
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
------------------------