Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Στο ΦΕΚ οι διαδικασίες για την έκδοση πιστοποιητικού εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κ. Σκανδαλίδη, με την οποία ορίζονται οι διαδικασίες για την έκδοση πιστοποιητικών σχετικών με το Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ). 

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να λάβουν πιστοποιητικό εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση, η οποία επέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης του άρθρου 8 του Ν.1599/1986, μέσω εφαρμογής που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ, εισάγοντας τα κατά περίπτωση απαιτούμενα στοιχεία.

Στην απόφαση καθορίζονται οι ακόλουθες κατηγορίες αιτούντων:
  • Οι αγρότες που έχουν υποβάλλει Ενιαία Δήλωση εκμετάλλευσης στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ) έτους 2010, λαμβάνουν άμεσα την μη θεωρημένη βεβαίωση εισάγοντας μόνο τον ΑΦΜ τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή.
  • Οι αγρότες και τα νομικά πρόσωπα − κάτοχοι αγροτικής εκμετάλλευσης, που δεν έχουν υποβάλλει δήλωση ΟΣΔΕ έτους 2010, υποβάλλουν πρώτα την δήλωση αυτή και εν συνεχεία την ηλεκτρονική αίτηση.
  • Οι αλιείς, τα φυσικά πρόσωπα που εμπλέκονται στη διαχείριση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) έως 100KW ή στη λειτουργία αγροτουριστικών μονάδων έως 10 δωματίων καθώς και τα φυσικά πρόσωπα που δεν υπάγονται στις προαναφερόμενες περιπτώσεις αλλά έχουν δικαίωμα εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων του Ν.3874/2010, μπορούν, μέχρι την έναρξη υποβολής της Δήλωσης ΟΣΔΕ έτους 2011, να λαμβάνουν πιστοποιητικό εγγραφής μέσω της προαναφερόμενης ηλεκτρονικής εφαρμογής χωρίς να υποβάλλουν προηγούμενα τη Δήλωση ΟΣΔΕ έτους 2010. 


-----------------------------
Πηγή: agrotypos.gr
-----------------------------