Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Ανακοίνωση Εταιρείας "ΚΥΘΗΡΑΪΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ"

Το ταξίδι στην Ιορδανία της Εταιρείας Κυθηραϊκών Μελετών


Από 27 έως 31 Οκτωβρίου 2010 πραγματοποιήθηκε το ετήσιο ταξίδι της Ε.Κ.Μ., ένατο κατά σειρά, σε τόπους όπου έζησε και έδρασε ο Ελληνισμός. Φέτος η Εταιρεία μας, υπό την καθοδήγηση και ιστορική ξενάγηση του Προέδρου της καθηγητή Νίκου Πετρόχειλου και με τη συνοδεία της ακούραστης κ. Αγγελικής Λουράντου, εκπροσώπου του ταξιδιωτικού πρακτορείου ‘AKTINA PRIME’ , επισκέφθηκε την Ιορδανία και έζησε πέντε μέρες ανεπανάληπτης εμπειρίας.

Πρόκειται για ένα τοπίο εξαιρετικής ομορφιάς, το οποίο οι συμμετέχοντες στην εκδρομή απήλαυσαν με όλη τους την ψυχή.

Γοητεύθηκαν από την απαράμιλλη, ασυναγώνιστη και μαγευτική Πέτρα, τη θαυμάσια ελληνιστική Γέρασα, που επιτυχημένα χαρακτηρίστηκε «Πομπηία της Ανατολής», την απέραντη «Νεκρά Θάλασσα», τα φανταστικά τοπία της βιβλικής Μεντέμπα, του ιστορικού ανεμοδαρμένου βουνού Νεμπό, του σεληνιακού Ουάντι Ραμ, ιστορικής χώρας του Λώρενς της Αραβίας, του κάστρου Κεράκ, που δεσπόζει από την εποχή των Σταυροφόρων, του Αμμάν (αρχαίας Φιλαδέλφειας) και της Άκαμπα, μοναδικού λιμανιού της Ιορδανίας στην Ερυθρά Θάλασσα.

Περνώντας πέντε μέρες σε καταπληκτικά ξενοδοχεία, όπως το Meridian του Αμμάν και το Intercontinental της Άκαμπα, τα μέλη της Εταιρείας έζησαν στιγμές μοναδικές, θαυμασμού και συγκίνησης, απόλαυσης και ενθουσιασμού.

Το επόμενο ταξίδι της Εταιρείας σχεδιάζεται για τη Συρία, όπου επίσης άνθισε και μεγαλούργησε ο ελληνικός πολιτισμός.