Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Στο ΦΕΚ ο διαγωνισμός για την ανάθεση του ΟΣΔΕ

Στην επίσημη Εφημερίδα της Κυβέρνησης δημοσιεύτηκε η υπουργική Απόφαση για το έργο του ΟΣΔΕ 2011. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το ΦΕΚ καθορίζονται οι όροι και η διαδικασία διεξαγωγής διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου ή αναδόχων για το έργο.

Ειδικότερα το έργο αφορά τη συμπλήρωση, συγκέντρωση και καταχώριση στη Βάση Δεδομένων του ελληνικού οργανισμού πληρωμών, ΟΠΕΚΕΠΕ, των αλφαριθμητικών και γεωχωρικών στοιχείων για την υποβολή της Ενιαίας Αίτησης (ΑΕΕ), η οποία περιλαμβάνει: την Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης, του ποιοτικού παρακρατήματος και ό,τι άλλο απαιτείται από την ελληνική νομοθεσία.

Ο διαγωνισμός αναφέρει ότι εκτός από το έτος 2011 υπάρχει δικαίωμα «προαίρεσης για το 2012 και 2013, ανάλογα με τις διαθέσιμες πιστώσεις του Τακτικού Προϋπολογισμού του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καθώς και του αριθμού των δικαιούχων, όπως θα ορίζονται κατ έτος».

Σύμφωνα με το ΦΕΚ Σκοπός των θεσπιζόμενων με την παρούσα λεπτομερειών, όρων και διαδικασιών είναι: α) Η διασφάλιση των όρων διαφάνειας, όσον αφορά στη διαδικασία ανάθεσης του έργου της συμπλήρωσης, συγκέντρωσης, εισαγωγής και καταχώρισης στη Βάση Δεδομένων του ΟΠΕΚΕΠΕ των αλφαριθμητικών και γεωχωρικών στοιχείων για την υποβολή των ΑΕΕ των γεωργών στον ελληνικό οργανισμό πληρωμών (ΟΠΕΚΕΠΕ) για το έτος 2011 και με δικαίωμα προαίρεσης για το 2012 και 2013.

β) Ο καθορισμός των όρων, διαδικασιών και προϋποθέσεων για την άμεση και έγκαιρη υλοποίηση του έργου αυτού, έτσι όπως τα ποιοτικά και τεχνικά χαρακτηριστικά του προσδιορίζονται με την παρούσα απόφαση, τη σχετική διακήρυξη και τις συναφείς διατάξεις της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας και

γ) Η συμμετοχή κατά τη διαδικασία ανάθεσης του έργου, όσο το δυνατόν μεγαλύτερου αριθμού ενδιαφερομένων, οι οποίοι αποδεδειγμένα διαθέτουν την ικανότητα να πραγματοποιήσουν το έργο της συμπλήρωσης, συγκέντρωσης, και καταχώρισης στοιχείων των ΑΕΕ των γεωργών για τα έτος 2011 και με δικαίωμα προαίρεσης για το 2012 και 2013.


-------------------------
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
-------------------------