Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Σκανδαλίδης: Μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν πληρωθεί οι Νέοι Αγρότες τη δεύτερη δόση

«Μέχρι το τέλος του έτους θα πληρωθούν τη δεύτερη δόση από το Γ΄ ΚΠΣ οι νέοι αγρότες», τονίζει ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κώστας Σκανδαλίδης, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Έκτορα Νασιώκα.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων στην απάντησή του αναφέρει, ότι «από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι σήμερα, πραγματοποιήθηκαν πληρωμές χρόνιων εκκρεμοτήτων από το Γ΄ ΚΠΣ, με καταβολή ενισχύσεων, συνολικού ύψους άνω των 15 εκατ. ευρώ, σε 3.000 δικαιούχους περίπου.

Στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο δε, υπάρχει εκκρεμότητα τρεχουσών πληρωμών, λόγω καθυστέρησης στη ροή χρηματοδότησης από το Υπουργείο Οικονομικών, ύψους Δημόσιας Δαπάνης 3 εκατ. ευρώ περίπου».

Και καταλήγει στην απάντησή του λέγοντας: «Διευκρινίζεται ότι η καταβολή της β΄ δόσης από το Γ΄ ΚΠΣ στους νέους γεωργούς, που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα τα έτη 2005 και 2006, θα πραγματοποιείται εφεξής, σε εφαρμογή του Προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», με το καθεστώς ενίσχυσης από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Η δε διαδικασία πληρωμής της β΄ δόσης στους δικαιούχους, θα ξεκινήσει σύντομα, μετά την έγκριση της σχετικής Συλλογικής Απόφασης Έργων (ΣΑΕ) στο ΠΔΕ και προβλέπεται να ολοκληρωθεί εντός του τρέχοντος έτους».

Ο Λαρισαίος βουλευτής στην ερώτησή του ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι «υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην αποπληρωμή της δεύτερης δόσης για το Γ΄ ΚΠΣ των νέων γεωργών και κτηνοτρόφων, που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα το 2005 και το 2006, ενώ όσον αφορά στο Νομό Λάρισας, η τελευταία πληρωμή έγινε στα τέλη Μαΐου» και ρωτούσε τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, «πότε θα καταβληθεί στους νέους αγρότες η δεύτερη δόση από το Γ΄ ΚΠΣ».
------------------------
Πηγή: agrotypos.gr
------------------------