Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Υπουργικό Συμβούλιο: Διάλυση της Αγροφυλακής και μετάταξη των υπαλλήλων της σε δασικές υπηρεσίες

Η διάλυση της αγροφυλακής και η μετάταξη των υπαλλήλων της σε δασικές υπηρεσίες, ήταν ένα από τα θέματα που απασχόλησαν την σημερινή (Πέμπτη 25 Νοεμβρίου), υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Παράλληλα, το νομοσχέδιο για τη θαλάσσια στρατηγική παρουσίασε σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο η υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη. Στόχος του συγκεκριμένου νόμου και της Οδηγίας που μεταφέρει στο εθνικό μας δίκαιό είναι η διατήρηση ή/και αποκατάσταση της καλής περιβαλλοντικής κατάστασης του θαλάσσιου περιβάλλοντος έως το έτος 2020.

Ως Αρμόδια Αρχή ορίζεται η Ειδική Γραμματεία Υδάτων του ΥΠΕΚΑ, η οποία έχει την ευθύνη της διαμόρφωσης της πολιτικής για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, μέσα στο πλαίσιο που ορίζει η κοινοτική οδηγία, καθώς και του αναγκαίου συντονισμού των φορέων του δημόσιου τομέα σε όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης καθώς και του ιδιωτικού τομέα και των αντίστοιχων επιστημονικών φορέων.

Επιπλέον το υπουργικό συμβούλιο απασχόλησε η συγκρότηση υπηρεσιακού συμβουλίου που θα εξετάσει πόσους υπαλλήλους έχει ανάγκη η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και η κάλυψη αναγκών άλλων υπουργείων από τους υπόλοιπους. Στη διάρκεια της συνεδρίασης ο Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου προέβη σε πλήρη ενημέρωση για την πορεία της οικονομίας, ενώ έθεσε και τους προς επίτευξη στόχους του κάθε υπουργείου για το επόμενο τρίμηνο.
------------------------
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
------------------------