Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ : "Αλλαγή τρόπου πληρωμής συντάξεων ΟΓΑ"

Διαβάζοντας το άρθρο σας για την αλλαγή του τρόπου πληρωμής των συντάξεων ΟΓΑ θα ήθελα να καταθέσω την αποψή μου.

Η πρώτη ενστασή μου εχει να κάνει με την τελευταία παράγραφο του άρθρου που αφορά την φυσική παρουσία ή μη του δικαιούχου συνταξιούχου στην τράπεζα!

Οπως γνωρίζει ο καθένας μας απαραίτητη προυπόθεση για οποιαδήποτε συναλλαγή σε τράπεζα είναι η φυσική παρουσία μας με την ταυτότητα μας. Αν κάποιοι εννοούν ότι μπορεί κάποιος να στέλνει κάποιον άλλον στα ΑΤΜ με την κάρτα του, αυτό κανονικά απαγορεύεται ρητά.

Και γενικά με αυτόν τον τελευταίο τρόπο απεδείχθει ότι τα τελευταία χρόνια, εισπράτονται συντάξεις ανθρώπων που έχουν πεθάνει,γιατί οι κάρτες τους αυτόματης πληρωμής μέσω ΑΤΜ έχουν αλλάξει χέρια!

Αντίθετα οι ταχυδρόμοι δεν πληρώνουν ποτέ πεθαμένους, γιατι φέρουν ακέραια την ευθύνη πλρωμής των συνταξιούχων με ότι αυτό συνεπάγεται.

Επίσης πρέπει να αναφέρω ότι τα ΕΛΤΑ, που τα τελευταία 13 χρόνια ΔΕΝ βαρύνουν τον κρατικό προυπολογισμό, κερδίζουν σημαντικά ποσά απο την διαχείρηση των πληρωμών των συντάξεων και κάθε λογής άλλων οικονομικών συναλλαγών.

Η απώλεια των συντάξεων του ΟΓΑ θα σημάνει κλέισιμο μικρών ταχυδρομείων(βλέπε Ποταμού) ανά την επικράτεια, συρίκνωση προσωπικού και θέσεων εργασίας, ταλαιπωρία και κόστος μετακίνησης όλων αυτών που με τον ένα ή άλλο τρόπο συναλλάσονταν μέχρι τώρα με τα ΕΛΤΑ.

Το άρθρο αναφέρει κάπου και την αποκλειστικότητα πληρωμών από τα ΕΛΤΑ και το ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ.

Μόλις πρόσφατα σε πανευρωπαικό τεστ ακραίου σεναρίου τραπεζικής κρίσης,το Ταχ.Ταμιευτήριο βρέθηκε στις πρώτες δέκα τράπεζες πανευρωπαικά για την κεφαλαιακή του επάρκεια. Η δε Εθνική Τράπεζα λαχανιασμένη αναγκάστηκε πρόσφατα να πουλήσει την FINANCE BANK για να διορθώσει την κεφαλαιακή της επάρκεια.

Αυτό από μόνο του αποδεικνύει το μέγεθος αξιοπιστίας των πιστωτικών ιδρυματων της χώρας μας.
Σήμερα, 20 Νοεμβρίου του 2010 που η αμόλυβδη στα Κύθηρα κινείται στα 1,70 ευρώ το λίτρο, ο ταχυδρόμος έρχεται στην πόρτα του κάθε συνταξιούχου σε όλο το νησί με βροχή με κρύο με ζέστη.

Και μην ξεχνούμε και τους ηλικωμένους που δεν μπορούν εύκολα να μετακινηθούν!

Θέλω να πιστεύω ότι οι συνταξιούχοι θα επιλέξουν τα ΕΛΤΑ και μην καταλήξουν τα χρήματα τους βορά στους τραπεζίτες των μεγάλων τραπεζών σαν μπόνους!!

Κίτσος Τάσος
Αγία Πελαγία-ΚΥΘΗΡΑ