Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Μ. Αποστολάκη: Μέχρι τέλη Μαρτίου 2011 «πιάνει δουλειά» το αγροτικό ΤΕΜΠΜΕ

Στο πρώτο τρίμηνο του 2011 το αγροτικό ΤΕΜΠΜΕ θα πιάσει «κανονικά δουλειά», δίνοντας μάλιστα και τη δυνατότητα στους κτηνοτρόφους να λάβουν χρηματοδότηση για την αγορά ζωοτροφών. Τα παραπάνω τόνισε μεταξύ άλλων η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μιλένα Αποστολάκη, μιλώντας σε ημερίδα, με θέμα «Η Βορειοελλαδική γαλακτοβιομηχανία, Το παρόν και το μέλλον».

Σύμφωνα με την ίδια όλοι οι εμπλεκόμενοι της αλυσίδας γάλακτος, κρέατος και συναφών προϊόντων θα πρέπει να καταλάβουν ότι αποτελούν τα πόδια που στερεώνουν το τραπέζι που λέγεται Ελλάδα.

Επίσης η υφυπουργός τόνισε ότι θα πρέπει να είναι αυτονόητη για όλους η άμεση σύνδεση του μεταποιητικού κλάδου με τον πρωτογενή τομέα, και επεσήμανε ότι σε αντίθεση με τους προκατόχους της που ακολουθούσαν τον παραδοσιακό τρόπο, η νέα ηγεσία του υπουργείου είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην υιοθέτηση και εφαρμογή γενναίας και σαρωτικής πολιτικής στον κλάδο, με στόχο τα: ενίσχυση της παραγωγής, που βαίνει διαρκώς μειούμενη, υποστήριξη μεταποίησης και στήριξη του αγροτικού εισοδήματος και των ομάδων παραγωγών, έτσι ώστε να δοθούν και τα κίνητρα στους νέους ανθρώπους να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους.

«Στόχο όλων μας θα πρέπει να αποτελεί η παραγωγή ασφαλών προϊόντων με ταυτότητα», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας, ότι η κυβέρνηση δουλεύει έτσι ώστε να εφαρμόζονται «σαφείς πολιτικές προστατευτισμού για τη σωστή λειτουργία της αγοράς, σε όλη την αλυσίδα, με τη στρατηγική πάντα να έχει κατεύθυνση στην πράσινη ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος».

Στο σημείο αυτό, επεσήμανε ωστόσο «είναι αστείο να μιλάμε για ανάπτυξη, όταν το 90% των εγκαταστάσεων των παραγωγών δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση άδειας και λειτουργούν χωρίς νομιμότητα».
---------------------------
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
---------------------------