Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Εκδήλωση στην Κυθηραϊκή Αδελφότητα Πειραιά

Μία πολύ ωραία και καλά οργανωμένη εορταστική εκδήλωση, πραγματοποίησε η Κυθηραϊκή Αδελφότητα στον Πειραιά, επ' ευκαιρία της έναρξης των δραστηριοτήτων της για την νέα περίοδο 2010-2011.

Την Παρασκευή 8/10 το βράδυ η "Κυθηραϊκή Αδελφότητα Πειραιά-Αθήνας", συγκέντρωσε στην αίθουσα της Ναυαρίνου 7, πολλά παιδιά με τους γονείς τους, για να τους ανακοινώσει, ότι και εφέτος θα μπορούν τα Τσιριγωτόπουλα που επιθυμούν, να διδαχθούν παραδοσιακούς χορούς, παραδοσιακά όργανα και μουσική.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος της Κ.Α.Π.Α. κ. Κυπριώτης Βρεττός, καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Σεραφείμ, τον βουλευτή Πειραιά κ. Καρύδη, τους Προέδρους και τους εκπροσώπους των άλλων Κυθηραϊκών σωματείων και ευχαρίστησε τους γονείς και τα παιδιά που αφιερώνουν πολύτιμο χρόνο τους για να μην χαθεί η παράδοση του νησιού μας.

Στην συνέχεια ο κ. Κυπριώτης κάλεσε τον Σεβασμιώτατο να τελέσει τον αγιασμό για την έναρξη της νέας περιόδου.

Ο Σεβασμιώτατος αφού τέλεσε τον αγιασμό συνεχάρη τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. της Αδελφότητας για τις δραστηριότητές τους αλλά και τα παιδιά που πλαισιώνουν τον σύλλογο και διδάσκονται την παράδοσή μας.

Στο δεύτερο μερος έγιναν τα εγκαίνια έκθεσης Ζωγραφικής τριών κυριών ερασιτεχνών ζωγράφων Κυθηραϊκής καταγωγής.

Για τις κυρίες αυτές και για το αξιόλογο έργο τους, μίλησε ο κ. Γεώργιος Κασιμάτης-Δρυμωνιάτης, και αυτές είναι: Η κ. Ρόζα Φατσέα, η κ. Ιωάννα Χαρατζά και η κ. Φωτεινή Δρεβενίτσου-Καλαϊτζάκη.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 15/10/2010, και θα μπορεί κανείς να την επισκεφθεί κάθε μέρα 9-12 το πρωϊ και 6-9 το απόγευμα.

Στο τελος της εκδήλωσης προσφέρθηκαν γλυκά, αναψυκτικά, ξηροί καρποί και τσιπούρα.
------------------------------------
Βασίλης Σταύρου ιερέως Χάρος
------------------------------------