Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Ανάπλαση Χώρας: Το σκάνδαλο τρέχει...

ΚΥΘΗΡΑΪΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
--------------------------------------------------------------------------------
Δελτίο τύπου

Ανάπλαση Χώρας: Το σκάνδαλο τρέχει...

Το σκάνδαλο της προτεινόμενης από τη δημοτική αρχή έργου ανάπλασης Χώρας με «περιορισμένο» διαγωνισμό που έθιξε για πρώτη φορά δημόσια η Κυθηραϊκή Πρωτοβουλία συνεχίζει να τρέχει, και μάλιστα σε πανελλήνιο πλέον επίπεδο.

Στις 7/10, η Πανελλήνια Ένωση Διπλ. Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΠΕΔΜΕΔΕ) απέστειλε επιστολή στον δήμαρχο με την παράκληση «όπως προβείτε στις απαραίτητες διορθώσεις προκειμένου να διενεργηθούν νόμιμα και έγκυρα οι διαγωνιστικές διαδικασίες και εξελιχθεί ομαλά η πορεία υλοποίησης του έργου».

Γιατί άραγε; Γιατί σύμφωνα με την ΠΕΔΜΕΔΕ, «στην παρ. 1 αρθρ. 28 Ν. 3669/08 ορίζεται ότι: Η απευθείας ανάθεση ή ο διαγωνισμός μεταξύ περιορισμένου αριθμού προσκαλουμένων εργοληπτικών επιχειρήσεων ως τρόπος επιλογής εργοληπτικής επιχείρησης για την κατασκευή δημοσίου έργου αποτελεί εξαιρετική διαδικασία και επιτρέπεται [...] γ) Σε ειδικές περιπτώσεις, όπως [...] έργα ειδικής φύσης, εφόσον χαρακτηριστούν έτσι με απόφαση του φορέα κατασκευής ύστερα από γνώμη του Τεχνικού Συμβουλίου, προϋπόθεση που δεν πληρούται στην προκειμένη περίπτωση».

Στην προηγούμενη παρατήρησή μας, η δημοτική αρχή αντέδρασε σε περιπαικτικό και απαξιωτικό τόνο. Ας δούμε πώς θα αντιδράσει στις διαμαρτυρίες των επαγγελματιών, που σίγουρα κάτι παραπάνω θα έχουν αντιληφθεί...
-----------------------------------------------
Η πλήρης επιστολή της Π.Ε.Δ.Μ.Ε.Δ.Ε:

--------------------------------------------
Κυθηραϊκή Πρωτοβουλία 23/10/10
--------------------------------------------