Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 2010 - ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ "ΚΥΘΗΡΑ-ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ, ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ"

ΖΑΝΤΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Γεννήθηκε στο Καραβά Κυθήρων το 1946.
Το 1964 και εφόσον τελείωσε τρείς τάξεις του Γυμνασίου, έφυγε μετανάστης στην Αυστραλία.
Το 2000 και έπειτα από 36 έτη επιτυχούς επιχειρηματικής δραστηριότητας
στο Σύδνευ, επέστρεψε και είναι μόνιμος κάτοικος Αγίας Πελαγίας Κυθήρων.
2001-2003 Πολιτιστικός-Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγίας Πελαγίας, μέλος Δ.Σ.
2002-2006 Τοπικός Σύμβουλος Δημοτικού Διαμερίσματος Ποταμού. 


ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΛΛΙΓΕΡΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Γεννήθηκε στα Πιτσινιάνικα Κυθήρων το 1951. Τελείωσε τη Μαράσλειο Παιδαγωγική Ακαδημία και υπηρέτησε τρία (3) χρόνια στην ιδιωτική εκπαίδευση. Αφού τελείωσε και την Π.Α.Σ.Π.Ε. τμήμα Δημόσιας Διοίκησης, εισήλθε κατόπιν εξετάσεων στο Υπουργείο Οικονομικών, όπου υπηρέτησε από θέση προϊσταμένου σε διάφορες μονάδες. Υπήρξε συνδικαλιστής στη ΠΟΕ ΔΥΟ και είναι στο Διοικητικό Συμβούλιο του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών. Είναι παντρεμένος με τη Μαρία Κνήτου Καλλιγέρου υπάλληλο του Δήμου Αθηναίων και έχει δύο κόρες, Τη Γεωργία που υπηρετεί ως Γεωπόνος στο Επαρχείο Κυθήρων από το 2005 και της Μαριλένα Φιλόλογο.  


ΚΑΛΛΙΓΕΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΑΝΔΡΕΑ  

Γεννήθηκε στο Στραπόδι Κυθήρων το 1953,αποφοίτησε από το Γυμνάσιο και στην συνέχει πήγε στο Πειραιά , σπούδασε Μηχανικός και εργάσθηκε για πέντε χρόνια στον Ο.Σ.Ε.
Το 1977 προσελήφθη στην Δ.Ε.Η ως Μηχανικός (Δ/νση Περιφέρειας Νήσων). Το 1995 μετατέθηκε στα Κύθηρα και υπηρέτησε ως καταμετρητής Δ.Ε.Η, διαμένει από τότε μέχρι και σήμερα μόνιμα στον Κάλαμο Κυθήρων και είναι συνταξιούχος από το έτος 2005.
Από το 2007 είναι Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λιβαδίου, με πλούσια συνεταιριστική δράση και εμπειρία . Είναι παντρεμένος και έχει δύο κόρες.



ΚΟΜΗΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ  του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ «ΖΟΡΜΠΑΣ»

Ο Λυκειάρχης Γεώργιος Κομηνός, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Χώρα. Αφού τελείωσε το
Γυμνάσιο στα Κύθηρα σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστ. Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και πήρε αρχικά το πτυχίο του τμήματος Αρχαιολογίας και Τέχνης και στην συνέχεια το πτυχίο Μεσαιωνικών και Νεοελληνικών σπουδών.

Διορίστηκε ως καθηγητής στα Σχολεία μας από το 1978,όπου και υπηρετεί μόνιμα μέχρι σήμερα, τα τελευταία 22 χρόνια ως Λυκειάρχης ,Λάτρης με πάθος του Νησιού μας υπηρέτησε κατά καιρούς τα κοινά.

Υπήρξε για μια οκταετία Κοινοτικός Σύμβουλος και ως Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου δημιούργησε το σημερινό σύστημα καθαριότητας του Νησιού μας. Υπήρξε γραμματέας του Κυθηραϊκού Συνδέσμου, του Ναυτικού Ομίλου και ιδρυτής και γραμματέας του Κυνηγετικού Συλλόγου, ακόμη υπήρξε εκδότης της εφημερίδας «Φωνή των Κυθήρων».

Συνεργάστηκε με επιστημονικά περιοδικά λαογραφικού περιεχομένου και παρουσίασε μια αξιόλογη λαογραφική έκθεση. Πρωτοστάτησε στην υπόθεση κάθαρσης της τοπικής μας Εκκλησίας. Έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με την τουριστική ανάπτυξη του Νησιού μας, από όπου και το όνομα «ΖΟΡΜΠΑΣ» και πρόκειται σύντομα να λειτουργήσει ξενοδοχειακή μονάδα. Είναι παντρεμένος και έχει ένα γιό.        


ΚΟΜΗΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

-Γεννήθηκε στο Πούρκο Κυθήρων.
-Απόφοιτος της Τηλεπικοινωνιακής Σχολής Αθηνών.
-Ως υπάλληλος του ΟΤΕ υπηρέτησε στην Αθήνα αλλά και στα Κύθηρα, όπου για πολλά χρόνια κατείχε τη θέση του Διευθυντή του ΟΤΕ Ποταμού. Με δική του πρωτοβουλία και ενέργειές του πραγματοποιήθηκε η ανέγερση του νέου μεγάρου του ΟΤΕ.
 -Υπήρξε μέλος του Κοινοτικού Συμβουλίου Ποταμού.
-Διετέλεσε Πρόεδρος του Γηροκομείου Κυθήρων πάνω από δυο δεκαετίες (θέση τιμητική και άμισθη). Κατά τη διάρκεια της θητείας του ολοκλήρωσε με επιτυχία ένα κτιριακό και ανθρωπιστικό έργο.
-Το 1998 εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος στην αντιπολίτευση.
-Το 2000 εξελέγη Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λειβαδίου (θέση άμισθη).
-Σήμερα, για δεύτερη φορά, κατέχει τη θέση του Προέδρου του Γηροκομείου, όπως επίσης και τη θέση του Αντιπροέδρου του Δ.Σ. του Νοσοκομείου. 

ΜΕΓΑΛΟΚΟΝΟΜΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΜΗΝΑ

Γεννήθηκα στον Κάλαμο Κυθήρων το 1943.
Απόφοιτος του 8ταξίου γυμνασίου Κυθήρων.
Εργάστηκα στο Εμπορικό Ναυτικό ως διπλωματούχος Ανθυποπλοίαρχος για 6 χρόνια.‫
 ‬Έχοντας τελειώσει την Επαγγελματική Σχολή Πιλότων της Οξφόρδης (Αγγλία)  προσλήφθηκα από την Ολυμπιακή Αεροπορία το 1972 την οποία υπηρέτησα επί 31 χρόνια από όπου και συνταξιοδοτήθηκα το 2003.
Είμαι πατέρας τριών παιδιών.




ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Διεθνολόγος – ειδικός σε θέματα ανάπτυξης. Έχει σπουδάσει στην Αγγλία και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ενώ ολοκληρώνει το 3ο πτυχίο του στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.
Ομιλεί άριστα Αγγλικά και διδάσκεται Τουρκικά. Έχει συνεργαστεί με τον τέως Πρόεδρο της Κοινότητας Αντικυθήρων κ. Ανδρέα Χαρχαλάκη από το 1999-2006, οπότε και πραγματοποιήθηκαν στο νησί μεγάλα έργα υποδομής και ανάπτυξης.

Έχει λάβει μέρος σε πολλά συνέδρια, ημερίδες και εκδηλώσεις με θέμα την αυτοδιοίκηση και την ανάπτυξη. Έχει εργαστεί στην Επιτροπή Ερευνών του Παντείου Πανεπιστημίου, στα Υπουργεία Πολιτισμού και Τουρισμού, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στο Δήμο Αμαρουσίου και στην Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ).

Email: charchalakis@yahoo.gr – Τηλ.: 6944 320738
-----------------------------------------------
Πηγή: kythira-antikythira.blogspot.com
-----------------------------------------------