Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Επιγραμματική Αναφορά Έργων στην περιοχή Χώρας-Καψαλίου που πραγματοποιήθηκαν την τετραετία 2007-2010

Επιγραμματική Αναφορά Έργων στην περιοχή Χώρας-Καψαλίου που πραγματοποιήθηκαν την τετραετία 2007-2010

  1. Αρχίσαμε και ολοκληρώσαμε την κατασκευή Μονάδας Βιολογικού Καθαρισμού Χώρας-Καψαλίου εντός 3 χρόνων. Το έργο κινδύνευσε να απενταχθεί από το Γ΄ Κ.Π.Σ. τρείς φορές κι έτσι να σταματήσει η χρηματοδότησή του, αλλά με έντονες παρεμβάσεις του Δημάρχου αποτρέψαμε την αρνητική εξέλιξη. 
  2. Βελτιώσαμε τις υποδομές λιμένος Καψαλίου (Εμπρός Γιαλός). Επίσης διαπλατύνθηκε ο ίδιος ο λιμένας. 
  3. Κατασκευάσαμε προβλήτα αλιευτικών σκαφών στον Πίσω Γιαλό Καψαλίου. 
  4. Διαπλατύναμε την οδό Χώρας-Καψαλίου στο τμήμα από Γέφυρα Σπαραγγαρίου μέχρι και τα ενοικιαζόμενα Αρώνη, ενώ κατασκευάσαμε πέτρινο τοιχίο. 
  5. Νομιμοποιήσαμε το Κάμπιγκ Καψαλίου μετά από 30 χρόνια παράνομης λειτουργίας και βελτιώσαμε τις υποδομές του με υδραυλικές, ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, νέες τουαλέτες (λεκάνες, νιπτήρες, καζανάκια, πλακάκια τοίχων και δαπέδου), νεροχύτες κουζίνας, ενίσχυση πυρασφάλειας, διαμόρφωση εσωτερικών δρόμων, αλλαγή περίφραξης, βελτίωση στις ντουζιέρες). 
  6. Τσιμεντοστρώσαμε και βελτιώσαμε τον δρόμο πρός Κακόπρινο. 
  7. Συντηρήσαμε και βελτιώσαμε τα “παλαία” μονοπάτια Χώρας-Καψαλίου. 
  8. Διαπλατύναμε θεαματικά τον επικίνδυνο δρόμο Χώρας-Φελωτής και μπορεί πιά να ασφαλτοστρωθεί. 
  9. Βελτιώσαμε το λιμανάκι Φελωτής για τους αλιείς. 
  10. Δημοπρατήσαμε το έργο Πάρκινγκ Χώρας και πολύ σύντομα ξεκινούν οι εργασίες υλοποίησής του. 
  11. Κατασκευάσαμε χαντάκι με σχάρα συλλογής και απορροής ομβρίων στον κεντρικό δρόμο της Χώρας. 
  12. Συντηρήσαμε τον παλιό οδοστρωτήρα και κατασκευάσαμε πέτρινους τοίχους γύρω από αυτόν, ενώ το έργο συνεχίζεται για να διαμορφωθεί και ο περιβάλλον χώρος με φυτά και καθιστικά. 
  13. Επισκευάσαμε δύο δημοτικά κτήρια κοντά στον οδοστρωτήρα και ομόρφυνε η περιοχή στην είσοδο της Χώρας. 
  14. Δημοπρατήσαμε την πλακόστρωση του Μεσιακού Στενού και ξεκινούν σε λίγες εβδομάδες οι εργασίες. 
  15. Κάθε χρόνο συντηρήσαμε την αγροτική οδοποιία της περιοχής. 
  16. Προχωρήσαμε θεαματικά στην λεπτομερή επανατοπογράφηση του ρυμοτομικού σχεδίου Χώρας με εκατομμύρια νέες μετρήσεις προκειμένου να κλείσουν τα ανοιχτά τετράγωνα, να διορθωθούν πολλά παλαιά λάθη και να μπορούν οι ιδιοκτήτες να χτίσουν. Ήδη ετοιμάζεται η υποβολή του στις υπηρεσίες του πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ. 
  17. Με ενέργειες του Δημάρχου προς την Υπηρεσία Φάρων του Πολεμικού Ναυτικού ολοκληρώνονται οι εργασίες ανακαινίσεως του Φάρου Καψαλίου. 
  18. Αντικαταστάθηκε το παλιό δίκτυο υδρεύσεως Καψαλίου με νέες σωληνώσεις σύγχρονων προδιαγραφών αντικαθιστώντας αυτές από αμίαντο. 
  19. Κατασκευάσαμε παρόδιο τοιχίο στην γέφυρα στο Κακοπέτρι. 
  20. Είναι σε εξέλιξη μεγάλο έργο υδρεύσεως στην περιοχή Χώρας, Μανιτοχωρίου, Στραποδίου με αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων και κατασκευή νέας δεξαμενής στο Μανιτοχώρι, για να καλύψουμε τις μελλοντικές ανάγκες της Χώρας-Καψαλίου. 
  21. Συντηρήσαμε και αναδείξαμε την παραδοσιακή βρύση Στραποδίου. 
  22. Συντηρήσαμε τακτικά το Κοιμητήριο Χώρας. 
  23. Ανακαινίσαμε τις εγκαταστάσεις της Παιδικής Χαράς Χώρας με νέα όργανα, καθιστικά και φωτιστικά, η σύνδεση της οποίας με τη ΔΕΗ αναμένεται. 
  24. Δημοπρατήσαμε την πλήρη ανακαίνιση του κτηρίου της ΔΟΥ. Οι εργασίες έχουν ήδη αρχίσει και το έργο θα ολοκληρωθεί το προσεχές διάστημα. 
  25. Οργανώσαμε Λαογραφική Έκθεση στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου η οποία είχε μεγάλη επισκεψιμότητα το καλοκαίρι. 
  26. Με συντονισμένες ενέργειες του Δημάρχου χρημοτοδοτήθηκε από το ΥΠ.ΠΟ η συντήρηση του παλαιότερου Πύργου του Κάστρου Χώρας η οποία πραγματοποιήθηκε από την Αρχαιολογική Υπηρεσία. 
  27. Με επίμονες ενέργειες επίσης του Δημάρχου επεκτάθηκε ο φωτισμός του Κάστρου όλες τις ημέρες της εβδομάδος. 
  28. Πραγματοποιήσαμε πλήθος συντηρήσεων και τοποθέτηση σωλήνων στην αποχέτευση και την ύδρευση της Χώρας για βελτίωση των υφισταμένων υποδομών. 
  29. Εκπονούμε μελέτη για την συντήρηση του παλαιού αγωγού που οδηγεί στο παλαιό Υδραγωγείο της Αγγλοκρατίας στο Καψάλι. 
  30. Ολοκληρώσαμε την κατασκευή του δρόμου Καψαλίου-Καλάμου που ταλαιπωρούσε τους διερχόμενους για πολλά χρόνια. 
  31. Εκπονήσαμε μελέτη γενικής ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της Χώρας με πλακοστρώσεις της πλατείας από την είσοδο του οικισμού ως το Μπελβεντέρε και το Κάστρο. Επίσης, στη μελέτη συμπεριλαμβάνεται κατασκευή δικτύου ομβρίων υδάτων και βελτιώσεων στο αποχετευτικό, καθώς και έργα ηλεκτρισμού των δημοτικών χώρων. Ήδη η μελέτη εγκρίθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου από το Υπουργείο Πολιτισμού και σύντομα θα λάβει έγκριση και από την Πολεοδομία. Ένα έργο τολμηρό και μεγαλεπήβολο που το έχει ανάγκη η Πρωτεύουσα του νησιού μας, καρποφόρησε έπειτα από συνεχείς προσπάθειες τριών περίπου ετών. Το έργο είναι πλέον ώριμο, έχουν δρομολογηθεί όλες οι εγκρίσεις και η χρηματοδότησή του είναι βέβαιη.
Θεόδωρος Γ. Κουκούλης
Δήμαρχος
-------------------------------
Πηγή: neaporia.blogspot.com
-------------------------------