Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Τα "Καλά και συμφέροντα ημών" η το "Καλό και συμφέρον όλου του νησιού" ;;;;;

Αγαπητοί Κυθήριοι και Αντικυθήριοι, Κυθήριες και Αντικυθήριες, σε λίγο καιρό {στις 7 Νοεμβρίου} θα κληθείτε και θα βρεθείτε μπροστά στην κάλπη που θα αναδείξει τους επόμενους τοπικούς δημοτικούς άρχοντες για την επόμενη 5ετία.

Όπως θα διαβάσατε και στο πρηγούμενο σχετικό άρθρο το εκλογικό σύστημα είναι τελείως διαφορετικό αυτή την φορά και τα πράγματα αλλάζουν κατά πολύ, ελπίζουμε στο καλύτερο.

Η δικαιοδοσία των Δήμων μεταβάλεται σημαντικά και οι αρμοδιότητες και υπευθυνότητες διευρύνονται στο μέγιστο.

Η ευκαιρία για μια συνολική ανάπτυξη και μια συστηματική προώθηση όλων των τοπικών χρόνιων προβλημάτων φαντάζει πλέον πραγματική και η υποχρέωση να περάσει η μικρή μας κοινωνία τους σκοπέλους και να ανέβει ένα σημαντικό σκαλοπάτι μπορεί να γίνει πραγματικότητα.

Σε αυτές τις εκλογές κάθε συμμετέχων συνδυασμός είναι υποχρεωμένος να παρουσιάσει το αναπτυξιακό του πρόγραμμα αλλά συγχρόνως και την εξεύρεση των πόρων εφαρμογής του. Πράγμα που σημαίνει ότι τα έργα και οι δραστηριότητες που θα ανακοινώσει κάθε συνδυασμός θα έχουν βάση εκτέλεσης αλλά και διαφάνεια ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία περί του περιωνύμου ελληνικού κατεστημένου που ίσχυε μέχρι τώρα η με απλά λόγια το σύνηθες "Τα φάγανε...."

Είναι γνωστό σε όλους τους κατοίκους αυτής της χώρας η γνωστή μέθοδος των "αναθέσεων" που ταλαιπώρησε και έφερε τον ελληνικό λαό αλλά και τις τοπικές κοινωνίες στο σκαλοπάτι της καταστροφής.

Πρέπει πλέον τα χρήματα που διατίθενται για οτιδήποτε έργο προόδου και ανάπλασης να ελέγχεται αυστηρά και απόλυτα από την πολιτεία και να πιάνει τόπο και το τελευταίο ευρώ που βγαίνει από το αίμα και τον ιδρώτα του φορολογούμενου πολίτη.

Για αυτό πριν ρίξετε το οποιοδήποτε δελτίο στην ψηφοδόχη καλό θα ήταν να μελετήσετε τις προηγούμενες ημέρες πολύ προσεχτικά το πρόγραμμα που θα έχει ανακοινώσει κάθε συνδυασμός και σαν ώριμοι άνθρωποι να ενισχύσετε όποιον έχει παρουσιάσει το πιο έντιμο και αληθινό προγραμματισμό.

Στις τοπικές εκλογές πιστεύω ότι οι προσωπικές και κομματικές προτιμήσεις πρέπει να παραμερίζονται και να εκλέγονται μόνον οι άξιοι, τίμιοι και ενεργητικοί συμπολίτες, όσοι δηλαδή μπορούν πραγματικά να προσφέρουν στον τόπο και να προχωρήσουν το επιθυμητό βήμα μπροστά.

Ακόμη θα πρέπει να προσεχτεί ιδιαίτερα ένα πολύ σοβαρό θέμα. Το θέμα αφορά περισσότερο τον τίτλο του άρθρου και πιστεύω ότι είναι κατανοητό από τους περισσότερους.

Το σύνηθες παλαιοκομματικό σύστημα βασιζόταν σε πληθώρα προεκλογικών υποσχέσεων. Ο ένας ήθελε ένα δρομάκι προς το γκαράζ του, ο άλλος επιθυμούσε ένα τοίχο, ο τρίτος ένα πεζοδρόμιο η μια παροχή νερού η οτιδήποτε απλό που θα μπορούσε με δική του απλή πρωτοβουλία να το φτιάξει, αλλά απλά "πούλαγε την ψήφο του" για 2-3 μέτρα άσφάλτου μπροστά στο χωράφι του η το σπίτι του.... Η έχοντας μια άχρηστη μάντρα δεν παραχωρούσε μισό η ένα μέτρο πιο μέσα προκειμένου ανοίξει κάποιος δρόμος και να αποφευχθεί οποιοδήποτε ατύχημα η ζημιά στα διερχόμενα οχήματα, και προκειμένου να διατηρήσει το εξάμβλωμα αποσπούσε την υπόσχεση "μη ενόχλησης...῾....

Και η ιστορία αυτή διαιωνήσθηκε και έγινε καθεστώς και "υποχρέωση" των υποψηφίων, με αποτέλεσμα όλα αυτά τα μικρά γεγονότα να αποσπούν τους υπευθύνους από το κύριο έργο τους που είναι η γενική μέριμνα και εικόνα του νησιού.

Που είναι η Ύδρευση του νησιού, Το αποχετευτικό του νησιού, Η Καθαριότητα και η Ανακύκλωση και η δημιουργία ΧΥΤΑ, Η χάραξη, διαπλάτυνση και ασφαλτόστρωση του κεντρικού οδικού άξονα, Η χάραξη και η ασφαλτόστρωση των δρόμων που οδηγούν στις σημαντικές παραλίες καθώς και η εξυπηρέτηση αυτών των παραλιών με αναγκαίες εγκαταστάσεις, αλλά και πολλά άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος και κοινής ωφέλειας.

Ο κόσμος αλλάζει και η χώρα μας στενάζει από την διαφθορά των πολιτικών που ακολουθήθηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Και για αυτό είμαστε όλοι υπεύθυνοι, ναι υπεύθυνοι γιατί εσύ κυρ--Γιώργη δεν άφησες ένα μέτρο να γίνει ο δρόμος και εγώ κυρ-Γιώργη ήθελα να μου φτιάξει το χαγιάτι και την αυλή ο Δήμος, και πουλήσαμε την ψυχή μας στο διάβολο και την ψήφο μας στο κάθε τυχάρπαστο που νόμιζε πως γινότανε αυλικός στο βασίλειο της Δανιμαρκίας...

Και σένα σούμεινε η μάντρα και μένα στην αυλή μου κουτσουλάνε οι κότες, και άμα βρεθούμε σε κανένα στένακα ξύνουμε τα αυτοκίνητά μας και τα κεφάλια μας... Μόνο που δεν έπρεπε να τα ξύνουμε κυρ-Γιώργη μου να τα χτυπάμε έπρεπε, να τα χτυπάμε στο τοίχο για την κουζουλάδα μας......

Καλή ψήφο συμπατριώτες και συμπατριώτισσες, μόνον τούτη φορά προσέξτε γιατί άμα κόψετε τα χέρια σας δεν θα ξανακολήσουνε....
----------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
----------------------------------