Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΜΗΤΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥ ΝΑΟΥ

Την Κυριακή 5/9/2010 το απόγευμα, έγινε συγκεντρωση στην πλατεία των Μητάτων για να συζητηθεί το θέμα της αποκατάστασης του Ναού της Αγίας Τριάδος, που έπληξε ο σεισμός του 2005.



Η συγκέντρωση έγινε με πρωτοβουλία της Μητρόπολης και εγκαίρως είχαν σταλεί ανακοινώσεις και προσκλήσεις στα Μητάτα, στις αρχές και τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και στα Κυθηραϊκά σωματεία.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Σεραφείμ, με ιδιαίτερη χαρά ανακοίνωσε ότι πριν λίγες ημέρες, υπεγράφη απο την Υ.Α.Σ. (Υπηρεσία αποκαταστάσεως σεισμοπλήκτων) η άδεια επισκευής του ενοριακού Ναού Αγίας Τριάδος Μητάτων και εγκρίθηκαν η στατική και αρχιτεκτονική μελέτη.

Στην συγκέντρωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος κ. Κουκούλης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Πρωτοψάλτης και κ. Βενέρης, το εκκλησιαστικό συμβούλιο, εκπρόσωποι Κυθηραϊκών σωματείων Αττικής και Αυστραλίας και κάτοικοι των Μητάτων.

Επίσης παρών ήταν και ο πολιτικός μηχανικός κ. Γεώργιος Φατσέας ο οποίος έκανε την μελέτη και ο οποίος εξήγησε για το πώς πρέπει να γίνει η πρόοδος των εργασιών του έργου του οποίου ο προυπολογισμός είναι 500.000 ευρώ.

Επίσης ανακοινώθηκε ότι η Υ.Α.Σ. χορηγεί δάνειο σύμφωνα με τα τετραγωνικά του κτίσματος 60.000 ευρώ, περίπου το 1/3 του ποσού επιδότησης και τα 2/3 άτοκα για 15 χρόνια.

Ο Σεβασμιώτατος παρακάλεσε όλους να δραστηριοποιηθούν. Παρακάλεσε τους εκπροσώπους των Κυθηραϊκών σωματείων να οργανώσουν εκδηλώσεις για τον σκοπό αυτό.



Είπε ακόμη ότι ο ίδιος θα κάνει ενέργειες στον χώρο της εκκλησίας και ελπίζει σε κάποιες ενισχύσεις, και τέλος είπε ότι είναι αισιόδοξος γιατί βλέπει στα Κύθηρα μια δυναμική σε τέτοιες προσπάθειες και ανέφερε χαρακτηριστικά παραδείγματα.
----------------------------------------------
Βασίλης Σταύρου ιερέως Χάρος
----------------------------------------------