Κυριακή 15 Αυγούστου 2010

Αναζωπυρώθηκε η φωτιά…

Αναζωπυρώθηκε η φωτιά στα Κύθηρα που από το πρωί είχε τεθεί σε ύφεση και είχε σχεδόν σβησθεί ... ενώ τώρα η κατάσταση έχει γίνει ανεξέλεγκτη

Οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι είναι έτοιμο να εκκενωθεί το χωριό Βιαράδικα ενώ οι κάτοικοι του νησιού κάνουν έκλυση για μεγαλύτερη βοήθεια πιστεύοντας ότι η φωτιά πλέον θα σταματήσει στη θάλασσα…..

20 πυροσβέστες με 6 οχήματα, 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα συνεχίζουν ακατάπαυστα τον ολοήμερο αγώνα κατά της φωτιάς αλλά οι φόβοι μεγαλώνουν μετά την δύση του ηλίου….

Ήδη τα μέτωπα της φωτιάς είναι πολλαπλά και με διαφορετικές κατευθύνσεις. Υπάρχουν μέτωπα προς το λαγκάδι μεταξύ Παλιόπολης και Διακόφτι, επίσης από Αγία Μόνη πρός Παλιόπολη, στον Άγιο Βασίλη. Και φυσικά ένα μεγάλο μέτωπο προς Βιαράδικα.


Τα πυροσβέστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα ήδη με την δύση του ηλίου σταμάτησαν να επιχειρούν.

Στην κατάσβεση εκτός των χερσαίων δυνάμεων συμμετέχουν και κάτοικοι που βρίσκονται με βυτιοφόρα κατά μήκος των μετώπων της φωτιάς έτοιμοι να επέμβουν όπου χρειασθεί.

Πάντως η κατάσταση κρίνεται πολύ σοβαρή και λόγω του δύσβατου των περιοχών είναι σχεδόν αδύνατο να αντιμετωπισθεί από τις υπάρχουσες χερσαίες δυνάμεις.


Εκείνο που ίσως είναι ενθαρυντικό είναι ότι η δύναμη και η φορά των ανέμων έχει μεταβληθεί σημαντικά και η διεύθυνση τους έχει μεταστραφεί προς τις ήδη καμμένες περιοχές.

Για τις νεώτερες εξελίξεις θα σας ενημερώσουμε έγκαιρα.
----------------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
----------------------------------------------