Κυριακή 15 Αυγούστου 2010

Σε εξέλιξη φωτιά στα Κύθηρα

Σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά στα Κύθηρα, κοντά στην περιοχή της Αγίας Μόνης, κατακαίγοντας χορτολιβαδική έκταση.



Στην κατάσβεση συνέβαλαν τα μέγιστα πέντε πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο τα οποία όμως ήδη απο τις 20.30 σταμάτησαν να επιχειρούν και ανεχώρησαν, ενώ παραμένουν οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις οι οποίες το βράδυ ενισχύθηκαν με 20 άτομα πεζοπόρο τμήμα από την ΕΜΑΚ που κατέφθασε στο αεροδρόμιο Κυθήρων με C-130, από Αθήνα.



Από νωρίς, τη μάχη με τις φλόγες, που πάντως δεν απειλούν κατοικημένη περιοχή, δίνουν 10 πυροσβέστες με πέντε οχήματα. Στην όλη επιχείρηση της κατάσβεσης ἠσαν παρόντες ο Δήμαρχος Κυθήρων οι Αντιδήμαρχοι και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά ξεκίνησε στην πλευρά του δρόμου προς το ύψωμα της Αγίας Μόνης και εν συνεχεία πέρασε τον δρόμο και επεκτάθηκε και στην κάτω περιοχή προς Παλιόπολη.



Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί απώλειες σε μελίσια και εκτρεφόμενα γιδοπρόβατα. και εκινδυνευσε σοβαρά το εκτροφείο λαγών του κυνηγετικού συλλόγου, την προστασία του οποίου ανέλαβαν τα μέλη του κυνηγετικού συλλόγου


Η φωτιά ετέθη υπό πλήρη έλεγχο στις 22.30 και κατεσβέσθη τελείως. Στην περιοχή παραμένουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και τα πυροσβεστικά οχήματα προς αποφυγή τυχόν αναζωπύρωσης.

-------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
-------------------------------------