Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Νέο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών στον Ποταμό Κυθήρων


Την περασμένη Κυριακή, 1η Αυγούστου 2010, τέθηκε σε παραγωγική λειτουργία το νέο ΚΕΠ του Δήμου Κυθήρων στον Ποταμό.

Στην τελετή των εγκαινίων ετελέσθη αγιασμός υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυθήρων, κ. Σεραφείμ, και παρέστησαν ο Γενικός γραμματέας της περιφέρειας Αττικής κ. Ηλίας Λιακόπουλος, Ο Δήμαρχος κ. Κουκούλης, Ο Αντιδήμαρχος, τα μέλη του Δημοτικού συμβουλίου και πλήθος πολιτών.

Με την λειτουργία του νέου ΚΕΠ δικαιώθηκαν οι προσπάθειες της δημοτικής αρχής και το επιθυμητό αποτέλεσμα που θα διευκολύνει αφάνταστα όλους τους κατοίκους του νησιού μας, επετεύχθη.

Προσωρινά το ΚΕΠ λειτουργεί με προσωπικό που ανήκει στον Δήμο Κυθήρων, μέχρι να ξεπεραστούν τα κάποια προσωρινά εμπόδια και να προσληφθεί το ανάλογο ειδικευμένο προσωπικό μέσω ΑΣΕΠ.

Τα στοιχεία επικοινωνίας του είναι:

ΚΕΠ ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ Ν. ΠΕΙΡΑΙΑ
Διεύθυνση : ΠΟΤΑΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ (ΠΕΡΙΟΧΗ:-> ΚΥΘΗΡΑ)
Τ.Κ. : 80100
Δήμος / Περιοχή : ΚΥΘΗΡΩΝ
Νομός : ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Τηλέφωνο : 2736320900, 2736039057
Fax : 2736038177
E-Mail : d.kithiron@kep.gov.gr


Οι προσφερόμενες υπηρεσίες από τα ΚΕΠ συμπεριλαμβάνονται στον Οδηγό του Πολίτη που βρίσκεται ΕΔΩ και τον οποίο συνιστούμε να συμβουλευτείτε ανάλογα τι εξυπηρέτηση επιθυμείτε.

ΚΕΠ-ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Εδώ και λίγα χρόνια έγινε μια προσπάθεια ανατροπής του υπάρχοντος καθεστώτος στη δημόσια διοίκηση. Με μια θαυμάσια τεχνοκρατική ιδέα θεσμοθετήθηκαν τα ΚΕΠ βασιζόμενα στην πλήρη ηλεκτρονική εξυπηρέτηση του πολίτη.


Στελεχώθηκαν κυρίως από νέους ανθρώπους με σχέση εργασίας συμβάσεων έργου που δεν μολύνθηκαν από τη νοοτροπία της υπόλοιπης Δημόσιας Διοίκησης και έδωσαν καίριο χτύπημα στη γραφειοκρατία ενώ σχεδόν το σύνολο έστησε με τα ιδία του τα χέρια ακόμα και τον εξοπλισμό της υπηρεσίας τους.


Το τι προσφέρουν μέχρι στιγμής τα ΚΕΠ απαντάται από τον ίδιο τον κόσμο:


• Άμεση εξυπηρέτηση και φιλική διάθεση σε όλα τα νόμιμα αιτήματά του κυρίως σε θέματα συμπολιτών μας με μεγάλη πολυπλοκότητα.


• Έλεγχος της Δημόσιας Διοίκησης και εντοπισμός των υπηρεσιών της που είναι ανεπαρκείς: Η λειτουργία των ΚΕΠ αποκάλυψε μια σειρά υπηρεσιών που κωλυσιεργούν και ταλαιπωρούν τον πολίτη.


• Περιορισμός της διαφθοράς αφού οι πολίτες βρήκαν μια «όαση» στο χάος της Δημόσιας Διοίκησης και δεν ήταν αναγκασμένοι πλέον να αποταθούν για τα αιτήματα τους απευθείας στις διεφθαρμένες υπηρεσίες ή στους μεσάζοντες.


Θέλουμε να αντιληφθείτε ότι ο θεσμός των ΚΕΠ είναι χρυσή ευκαιρία για κάθε πολιτική εξουσία να χρησιμοποιήσει νέο κόσμο και μορφωμένο εκπαιδευμένο από το σύστημα εναντίον του ίδιου του συστήματος.

-----------------------------------

Αντώνης Λαμπρινίδης

-----------------------------------