Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Ανοιχτός πόλεμος της κυβέρνησης με τις Εφορίες

ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΟΛΕΜΟ με τους εφοριακούς, πολλοί από τους οποίους απειλούνται πλέον με άμεση υποβάθμιση, βρίσκεται η κυβέρνηση μετά τη δημοσιοποίηση στοιχείων από το υπουργείο Οικονομικών ότι μόλις 3 στις 67 ΔΟΥ που υπάγονται στον Νομό Αττικής έπιασαν τους στόχους των εσόδων που είχαν τεθεί για το πρώτο τρίμηνο του 2010.

Μάλιστα, το γεγονός ότι οι τρεις ΔΟΥ που εκπλήρωσαν σωστά το έργο τους, είναι μόνο του Πόρου, των Κυθήρων και της Υδρας, δηλαδή 3 περιφερειακές Eφορίες που εκ των πραγμάτων η συμβολή τους στα δημόσια έσοδα είναι μηδαμινή, έκανε κορυφαία στελέχη του υπουργείου Οικονομικών να... βγουν από τα ρούχα τους.

«Τα περιθώρια τελείωσαν. Ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Εάν δεν διορθωθούν τα πράγματα τον Απρίλιο ή, το αργότερο, μέσα στον Μάιο, τότε είμαι υποχρεωμένος να καθαιρέσω πολλούς από τους διευθυντές των εφοριών» τονίζει, έξαλλος, στο «ΘΕΜΑ» ο έμπειρος περί τα φορολογικά γενικός γραμματέας του υπουργείου κ. Δημήτρης Γεωργακόπουλος.

Οπως μάλιστα πληροφορούμαστε, εάν δεν επιτευχθούν οι στόχοι του Απριλίου και του Μαΐου, τότε, όπως εκτιμάται αρμοδίως, θα απομακρυνθούν τουλάχιστον 10 επικεφαλής εφοριών.

«Κάποιοι από αυτούς θα ξαναγίνουν απλοί υπάλληλοι», τονίζει σε όλους τους τόνους ο κ. Γεωργακόπουλος. Στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι άλλα περιθώρια για αστοχίες δεν υπάρχουν.
Θεωρούν ότι δεν είναι δυνατόν εφορίες που βρίσκονται σε πλούσιες περιοχές της Αττικής, όπως αυτές της Κηφισιάς, της Γλυφάδας, του Ψυχικού, του Κολωνακίου, του Χαλανδρίου, της Βούλας, να μην πιάνουν τους στόχους που έχουν τεθεί για τη συγκέντρωση των εσόδων.

Εμείς δεν απομένει παρά να συγχαρούμε την ΔΟΥ Κυθήρων αλλά και όλους τους φορολογούμενους συμπατριώτες μας που ανταποκρίθηκαν όπως πάντα σωστά στο εθνικό μας πρόβλημα, όπως πράττουν άλλωστε ανέκαθεν.

Στην παρούσα δύσκολη οικονομική περίοδο πρέπει όλοι να συντελέσουμε στην σωστή λειτουργία του κράτους δείχνοντας έμπρακτα ότι σωστοί πολίτες δημιουργούν το σωστό κράτος ανεξάρτητα από την οιανδήποτε πολιτική τοποθέτηση.
-----------------------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης με πληροφορίες από "Πρώτο Θέμα
-----------------------------------------------------