Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Δελτίο Τύπου Κοινότητας Αντικυθήρων για τον μήνα Μάρτιo

Ευχαριστήριο

Τον Μητροπολίτη Κυθήρων και Αντικυθήρων κ.κ. Σεραφείμ ευχαρίστησε ο πρόεδρος της Κοινότητας για την αποστολή και διανομή τροφίμων 400 κιλών περίπου στους κατοίκους του νησιού των Αντικυθήρων η οποία πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τις συνοδευτικές καταστάσεις στο κοινοτικό γραφείο στις 15.01.2010, παρουσία αντιπροσώπων της Εκκλησιαστικής Επιτροπής.




Ψήφιση Προϋπολογισμού

Στο κατάστημα της Κοινότητας συνήλθε στις 28.01.2010 το κοινοτικό συμβούλιο Αντικυθήρων μετά από έγγραφη πρόσκληση του προέδρου κ. Διονύση Προγουλάκη για να ψηφίσει τον προϋπολογισμό χρήσης οικονομικού έτους 2010. Παρόντες ευρέθησαν έξι σύμβουλοι, οι Μύρων Προγουλάκης, Γεώργιος Κατσανεβάκης, Σταμάτιος Αλοΐζος, Ανδρέας Χαρχαλάκης, Εμμανουήλ Χαρχαλάκης και ο πρόεδρος Διονύσης Προγουλάκης. Ομόφωνα ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός με τα παρακάτω οικονομικά στοιχεία:

ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΕΣΟΔΩΝ + ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ: € 990.299,52

ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΕΞΟΔΩΝ + ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ: € 990.299,52

Ο εν λόγω προϋπολογισμός εγκρίθηκε και επικυρώθηκε από τη Νομαρχία Πειραιά ως σύννομος την 02.03.2010.

Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών

Ενεκρίθη στις 28.01.2010 με ομόφωνη απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Αντικυθήρων η συμμετοχή της Κοινότητας στην Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με την Επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΙΚΡΩΝ ΝΗΣΙΩΝ» με μέλη Δήμους και Κοινότητες μικρών Νησιών με πληθυσμό μικρότερο των 5.000 κατοίκων . Εκπρόσωπος στο δίκτυο για λογαριασμό της Κοινότητας ορίστηκε ο πρόεδρος κος Διονύσης Προγουλάκης και αναπληρωτής ο αντιπρόεδρος κος Σταμάτιος Αλοΐζος. Επίσης εγκρίθηκε η πίστωση των πεντακοσίων ευρώ (€500), ως ετήσια εισφορά μέλους για την συμμετοχή της Κοινότητας στο Δίκτυο.

Συγχαρητήριος επιστολή

Τον Πρόεδρο της Ένωσης Απανταχού Αντικυθηρίων κ. Ιωάννη Ι. Γλυτσό και το νέο διοικητικό συμβούλιο συνεχάρη ο πρόεδρος της Κοινότητας Αντικυθήρων κος Διονύσης Προγουλάκης για την εκλογή τους και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στη θητεία τους.

Τεχνικά Έργα

Στην Τεχνική Υπηρεσία Δήμων και Κοινοτήτων της Νομαρχίας Πειραιά απέστειλε επιστολές ο πρόεδρος της Κοινότητας Αντικυθήρων σχετικά με τις συντάξεις μελετών όσον αφορά τα έργα:

«Ασφαλτοστρώσεις δρόμων στον οικισμό Γαλανιανά »

«Ανάπλαση πεζόδρομου οικισμού Ποταμού»

«Βελτίωση βατότητας δρόμων στον Οικισμό Γαλανιανά»

«Κατασκευή νέας δεξαμενής ύδρευσης στον οικισμό Ποταμού»

«Βελτίωση βατότητας διάφορων δρόμων-τσιμεντοστρώσεις-»

«Ασφαλτοστρώσεις δρόμων προ Άγιο Νικόλαο & προς Άγιο Γεώργιο»

«Επέκταση δικτύου ύδρευσης στον Οικισμό Σκαριανά»

Σύμφωνα με τις επιστολές αυτές παρακαλούνται οι μηχανικοί της υπηρεσίας να επισκεφτούν το νησί για να πάρουν στοιχεία στον τόπο των υπό μελέτη και κατασκευή έργων προκειμένου να συνταχθούν οι σχετικές μελέτες.

Εν τω μεταξύ αναμένεται η επικαιροποίηση από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της εθνικής μελέτης για την επισκευή και ανάδειξη του νεότερου ιστορικού μνημείου του νερόμυλου του Ανδρόνικου.

Σχέδιο Καλλικράτης

Η Κοινότητα Αντικυθήρων παρακολουθεί τις εξελίξεις στο θέμα του σχεδίου – νόμου «Καλλικράτης» που προωθεί το Υπουργείο Εσωτερικών και η Κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος είναι ενήμερος του πρώτου μέρους της ανοιχτής διαβούλευσης που πραγματοποιήθηκε μέσω του διαδικτύου στην επίσημη ιστοσελίδα της Κυβέρνησης Opengov.gr.

Τώρα πλέον η κοινότητα είναι σε αναμονή του δεύτερου μέρους διαβούλευσης, ενώ συγχρόνως παρακολουθεί τα όσα διαδραματίζονται στην Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων αλλά και σε άλλες συζητήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την υποτιθέμενη συγχώνευση Δήμου Κυθήρων και Κοινότητας Αντικυθήρων δεν έχει «κλειδώσει» τίποτα, αφού με τον όρο «Νησιωτικότητα και Ορεινότητα» του σχεδίου, παραμένει πιθανή η συνέχιση των κοινοτήτων ορισμένων νησιών ως έχουν.

Σε επόμενο δελτίο η κοινότητα θα τοποθετηθεί στις περαιτέρω εξελίξεις.