Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Ανακύκλωση Ηλεκτρικών Συσκευών στα Κύθηρα

Με ιδιαίτερη ευχαρίστηση επισημαίνουμε την εξαιρετική πρωτοβουλία του κ. Νίκου Κασιμάτη της EURONICS, σε συνεννόηση και συνεργασία με τις Δημοτικές αρχές των Κυθήρων να έλθει σε επικοινωνία και συμφωνία με την εταιρεία Ανακύκλωσης Συσκευών Α.Ε. για την μεταφορά και εγκατάσταση κοντέϊνερς ανακύκλωσης συσκευών σε 2 κεντρικά σημεία του νησιού μας.

Το ένα τοποθετήθηκε στο χώρο του γηπέδου στον Ποταμό και το δεύτερο στο χώρο του γηπέδου στο Κάτω Λιβάδι


Η εταιρεία ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Α.Ε. αποτελεί τον υπεύθυνο φορέα για την οργάνωση και τη λειτουργία του Συλλογικού Συστήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης των Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (Α.Η.Η.Ε.) στην Ελλάδα.

Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Α.Ε. έχει ως πρωταρχική επιδίωξη την επίτευξη των Εθνικών Στόχων, έτσι όπως αυτοί καθορίζονται από την Ευρωπαϊκή και την Ελληνική νομοθεσία, καθώς και τον αποτελεσματικό έλεγχο του κόστους της Εναλλακτικής Διαχείρισης των Α.Η.Η.Ε.

Η συμμετοχή στην ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Α.Ε. εξασφαλίζει στις επιχειρήσεις που παράγουν, εισάγουν και μεταπωλούν ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό, την απαλλαγή τους από την εκπλήρωση των υποχρεώσεων σχετικά με την Εναλλακτική Διαχείριση των Α.Η.Η.Ε. που τους επιβάλλει ο Νόμος 2939/2001 και το Προεδρικό Διάταγμα 117/2004, εγκεκριμένο από το ΥΠΕΧΩΔΕ.

Όλοι οι κάτοικοι του νησιού μας αλλά και οι επιχειρήσεις ηλεκτρικών συσκευών μπορούν να μεταφέρουν στα συγκεκριμμένα αναφερθέντα σημεία τα κάτωθι προκειμένου αυτά να τοποθετηθούν, μερίμνει της εταιρείας και της EURONICS, μέσα στα κοντέϊνερς και να μεταφερθούν αντίστοιχα στους διατεταγμένους προορισμούς για την κατάλληλη ανακύκλωση:

1. Μεγάλες οικιακές συσκευές
2. Μικρές οικιακές συσκευές
3. Εξοπλισμός πληροφορικής/τηλεπικοινωνιών (π.χ. υπολογιστές, περιφερειακά, τηλέφωνα)
4. Καταναλωτικά είδη (video, hi-fi, TV)
5. Φωτιστικά είδη
6. Ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά εργαλεία
7. Παιχνίδια, εξοπλισμός ψυχαγωγίας και αθλητισμού
8. Ιατροτεχνολογικές συσκευές
9. Όργανα παρακολούθησης και ελέγχου
10. Συσκευές αυτόματης διανομής


Αγαπητέ συμπατριώτη και συμπατριώτισσα
Βοήθησε και εσύ το περιβάλλον, μεταφέροντας τις παλιές ηλεκτρικές συσκευές στους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών στα τοποθετημένα κοντέϊνερς.

Όλες οι ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές μπορούν να ανακυκλωθούν!
Οι κατηγορίες των προϊόντων που μπορούν να διαχειριστούν είναι οι μεγάλες οικιακές συσκευές, μικρές οικιακές συσκευές, εξοπλισμός πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, καταναλωτικά είδη, φωτιστικά είδη, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά εργαλεία (εξαιρουμένων των μεγάλης κλίμακας σταθερών βιομηχανικών εργαλείων), παιχνίδια και εξοπλισμός ψυχαγωγίας και αθλητισμού, ιατροτεχνολογικά προϊόντα (εξαιρουμένων των εμφυτεύσιμων και μολυσμένων), όργανα παρακολούθησης και ελέγχου και συσκευές αυτόματης διανομής.

Οι ηλεκτρικές συσκευές που δεν δουλεύουν πια δεν είναι σκουπίδια μπορούν να συνεχίσουν να … ζουν μέσα από την ανακύκλωση!

ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΝΤΑΣ τις Ηλεκτρικές σου ΣΥΣΚΕΥΕΣ

•Εξοικονομείς Φυσικούς Πόρους
•Εξοικονομείς Ενέργεια!
•Σώζεις το περιβάλλον!
•Σώζεις την υγεία και το μέλλον των παιδιών σου!
•Νοιώθεις καλύτερα


και το βασικώτερο διατηρείς το νησί μας καθαρό και όμορφο, όπως πάντα, αποδεικνύοντας σε όλους ότι τα Κύθηρα σέβονται τον πολιτισμό και το περιβάλλον του.
---------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
---------------------------------