Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Η Παρουσίαση των πρακτικών του Η! Διεθνούς ΠΑΝΙΟΝΙΟΥ Συνεδρίου

Την 1-3-2010 έγινε η παρουσίαση των πρακτικών του Η! ΠΑΝΙΟΝΙΟΥ συνεδρίου στην αίθουσα του Τριφυλλείου Ιδρύματος.

Το ΠΑΝΙΟΝΙΟ συνέδριο γίνεται κάθε 4 χρόνια σε ένα νησί των επτανήσων και έγινε το 2006 για πρώτη φορά στα Κύθηρα από 21 έως 25 Μαϊου.

Την διεξαγωγή του είχε ανλάβει επιτυχώς η Εταιρεία Κυθηραϊκών Μελετών και ο ακούραστος πρόεδρος της καθηγητής κ. Νίκος Πετρόχειλος.


Επίσης η Εταιρεία Κυθηραϊκών Μελετών ανέλαβε και την έκδοση πρακτικών και οργάνωσε και την παρουσίαση στην οποία μίλησαν ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών κ. Κωνσταντίνος Σβολόπουλος, ο καθηγητής κ. Νίκος Πετρόχειλος, ο Γενικός Γραμματέας της Ε.Κ.Μ. κ. Γαβρίλης Νικηφοράκης, ο πρόεδρος του Τριφυλλέιου και του Κ.Ι.Π.Α. καθηγητής κ. Γιώργος Κασιμάτης και η καθηγήτρια κ. Καίτη Αρώνη-Τσίχλη, η οποία και συντόνισε το πρόγραμμα.


Την εκδήλωση ετίμησαν με την παρουσία τους δύο μητροπολίτες, ο Θεσσαλιώτιδος, πρώην Κυθήρων, κ. Κύριλλος και ο Κυθήρων κ. Σεραφείμ.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ απηύθηνε στο τέλος σύντομο χαιρετισμό και συνεχάρει την Ε.Κ.Μ. και την οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου για το τιτάνιο έργο της διεξαγωγής του, αλλά και για την πολύ επιμελημένη έκδοση των πρακτικών τα οποία αριθμούν 3.600 σελίδες σε έξη τόμους.

Στο τέλος προσφέρθηκαν τσιριγώτικα γλυκά, φατουράδα και αναψυκτικά.

-------------------------------------
Βασίλης Σταύρου ιερέως Χάρος
-------------------------------------