Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

“Βουνό” εκκρεμοτήτων για το νέο ΣΑΣ

Το μέγα θέμα των άγονων γραμμών και την πλήρη κάλυψή τους για τη νέα δρομολογιακή περίοδο θα κληθεί να αντιμετωπίσει το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ), το οποίο θα συνεδριάσει εντός των επομένων ημερών υπό τη νέα σύνθεσή του.

Εν τω μεταξύ ήδη έχουν συσσωρευθεί δεκάδες αιτήματα ακτοπλοϊκών εταιρειών σχετικά με το θέμα των άγονων γραμμών καθώς το ΣΑΣ έχει να συνεδριάσει από τον περασμένο Σεπτέμβριο - ενώ έχει λήξει η θητεία των μελών του από τις 31 Οκτωβρίου και επιπροσθέτως οι ακτοπλοϊκές εταιρείες που εκτελούν επιδοτούμενα δρομολόγια προς τις άγονες γραμμές έχουν να εισπράξουν χρήματα από τον περασμένο Αύγουστο, με αποτέλεσμα να υπάρχουν τεράστιες οικονομικές δυσλειτουργίες.

Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες έχουν ενημερώσει τους εκπροσώπους των Τοπικών Αυτοδιοικήσεων ότι αν δεν πάρουν άμεσα χρήματα θα σταματήσουν τα επιδοτούμενα δρομολόγια προς τα νησιά τους.

Πρόεδρος του νέου ΣΑΣ θα είναι ο εκάστοτε γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομίας - Ναυτιλίας, ενώ συμμετέχουν ο γενικός γραμματέας Ναυτιλιακής Πολιτικής του ΥΠΟΙΑΝ, ο γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, υπηρεσιακοί παράγοντες, εκπρόσωποι φορέων και ως εκπρόσωπος του ΥΠΟΙΑΝ ο κ. Γ. Ροΐδης, ειδικός σύμβουλος σε θέματα ναυτιλίας.
---------------------------
Πηγή: theseanation.gr
---------------------------