Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ

Ερώτηση για την πρόσληψη συμβούλων στις εταιρείες του ομίλου ΔΕΗ κατέθεσε στον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, ο Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος.
Όπως επισημαίνει ο Βουλευτής, δημοσιεύματα θέλουν τα τελευταία δύο χρόνια να έχουν προσληφθεί και να απασχολούνται στις εταιρείες του ομίλου ΔΕΗ (ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ, ΔΕΗ Ανανεώσιμες), καθώς και στον όμιλο ΔΕΠΑ- ΔΕΣΦΑ, σωρεία συμβούλων, με διάφορους τίτλους, που να συνδέονται με τον ΣΥΡΙΖΑ με οποιονδήποτε τρόπο. 

Στην ερώτησή του, ο κ. Κατσαφάδος αναφέρεται και σε δημοσιεύματα για τον πρώην Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο του ΑΔΜΗΕ, οι οποίοι φέρονται να αύξησαν τους μισθούς τους σε 20.000€ το μήνα, να μην έχουν απομακρυνθεί από τον όμιλο, αλλά να παραιτήθηκαν και να προσλήφθηκαν ως ειδικοί σύμβουλοι με αμοιβή 7.000€ τον μήνα.

Η ερώτηση του κ. Κατσαφάδου έχει ως εξής:
«Κύριε Υπουργέ,

Σε μια εποχή όπου η ΔΕΗ φυλλοροεί και τα οικονομικά προβλήματα της εταιρείας έχουν διογκωθεί, θα περίμενε κανείς να καταβάλλονται προσπάθειες από όλους τους φορείς του δημοσίου για τον περιορισμό του κόστους λειτουργίας τους στον όμιλο. Αντ’ αυτού, έρχονται στο φως της δημοσιότητας πληροφορίες που θέλουν να έχουν προσληφθεί, τα τελευταία δυο χρόνια και να απασχολούνται στις εταιρείες του ομίλου ΔΕΗ (ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ, ΔΕΗ Ανανεώσιμες), καθώς και στον όμιλο ΔΕΠΑ- ΔΕΣΦΑ, σωρεία συμβούλων, με διάφορους τίτλους, αρμοδιότητες και καθεστώτα απασχόλησης, με κοινό χαρακτηριστικό τους την, με οποιονδήποτε τρόπο, σύνδεσή τους με τον ΣΥΡΙΖΑ ή με τους εκλεκτούς τους, στους οποίους έχει ανατεθεί η διοίκηση των εταιρειών αυτών.

Ταυτόχρονα, δημοσιεύματα φέρουν τον πρώην Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο του ΑΔΜΗΕ, οι οποίοι έγιναν γνωστοί από το bonus που έδωσαν στον εαυτό τους αναδρομικά ύψους 240.000€ και αύξησαν προκλητικά τους μισθούς τους σε 20.000€ το μήνα, να μην έχουν απομακρυνθεί από τον όμιλο, αλλά να παραιτήθηκαν και να προσλήφθηκαν ως ειδικοί σύμβουλοι με αμοιβή 7.000€ τον μήνα.

Κατόπιν των παραπάνω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1.Ποιοι και πόσοι έχουν προσληφθεί στους ομίλους των ενεργειακών εταιρειών (Όμιλος ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ, ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ, ΔΕΗ Ανανεώσιμες), ως σύμβουλοι οποιουδήποτε τίτλου και θέσης από την ανάληψη της εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι σήμερα; Παρακαλώ να κατατεθούν τα πλήρη στοιχεία των προσώπων που έχουν προσληφθεί, καθώς και οι σχετικές συμβάσεις απασχόλησής τους.

2.Ισχύουν τα δημοσιεύματα περί διορισμού των πρώην στελεχών του ΑΔΜΗΕ ως ειδικών συμβούλων του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ;

3.Έχουν επιστραφεί τα χρήματα που σκανδαλωδώς εισπράχθηκαν από τα στελέχη του ΑΔΜΗΕ, όπως δεσμεύτηκαν; Κι αν όχι, τι προτίθεται να πράξει γι’ αυτό;

Πειραιάς, 23 Μαρτίου 2017    
Ο ερωτών Βουλευτής,                
Κώστας Κατσαφάδος