Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Άγριο έγκλημα στον Γέρακα: Αρχιμανδρίτης βρέθηκε νεκρός και δεμένος χειροπόδαρα

Νεκρός βρέθηκε 47χρονος αρχιμανδρίτης στο διαμέρισμά του, στον Γέρακα. Στο μπάνιο βρέθηκε ένα μαξιλάρι με λίγο αίμα.

Θύμα άγριας δολοφονίας έπεσε ένας 47χρονος αρχιμανδρίτης μέσα στο σπίτι του, σε διαμέρισμα 1ου ορόφου πολυκατοικίας, επί της οδού Ναυπλίου 5 στον Γέρακα.

Το θύμα αναζητούσε ένας φίλος του ιερωμένος από χθες το απόγευμα, ενώ τελευταία φορά τον είχαν δει χθες στις 3 το μεσημέρι. Ύστερα, πήγε στο σπίτι του για έναν μεσημεριανό ύπνο.

Τελικά, το θύμα ανακάλυψε ο φίλος του αυτός και επίσης ιερωμένος, μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, που πήγε στο σπίτι για να δει τι συμβαίνει. Η πόρτα δεν είχε παραβιαστεί. Ο άτυχος αρχιμανδρίτης βρέθηκε νεκρός, με τις πυτζάμες του στο κρεβάτι, δεμένος χειροπόδαρα και φιμωμένος, ενώ στο μπάνιο βρέθηκε ένα μαξιλάρι με λίγο αίμα.

Στο σημείο κλήθηκε και μετέβη κλιμάκιο αντρών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής και ιατροδικαστής που κατέληξε στο συμπέρασμα πως το θύμα υπέστη ασφυκτικό θάνατο και όργανο του φόνου ενδεχομένως ήταν το μαξιλάρι που βρέθηκε στο μπάνιο, όπου εκεί το άφησε ο δράστης και ενδεχομένως έπλυνε τα χέρια του.

Το διαμέρισμα έφερε έντονα ίχνη έρευνας, ειδικά τα κομοδίνο και ένα σκρίνιο από το οποίοι έλειπαν όλα τα ιερατικά σκεύη, σταυροί και κοσμήματα αξίας, ενώ ενδεχομένως είχαν αφαιρεθεί και χρήματα από το σπίτι.

Η αστυνομία εξετάζει την πιθανότητα εφόσον η πόρτα του διαμερίσματος δεν ήταν παραβιασμένη, είτε θύμα και δράστης να γνωρίζονταν, είτε ο δράστης ή οι δράστες να του χτύπησαν την πόρτα, να άνοιξε, να τον αιφνιδίασαν, ακινητοποίησαν και στη συνέχεια να τον έδεσαν στο κρεβάτι να τον φίμωσαν και να τον έπνιξαν με το μαξιλάρι…

Το χρονικό σημείο θανάτου του, εντοπίζεται νωρίς το απόγευμα, δηλαδή το πολύ μέχρι τις 6-7 το απόγευμα. Περισσότερο φως αναμένεται να ρίξει στην υπόθεση η νεκροψία-νεκροτομή, ενώ οι αστυνομικοί λαμβάνουν καταθέσεις από το περιβάλλον του αρχιμανδρίτη και τους γείτονες μήπως γνωρίζει κάτι ή αντιλήφθηκε κανείς οτιδήποτε για το περιστατικό, που θα μπορούσε να φανεί χρήσιμο στην Αστυνομία για τον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών.
----------------------------------------------------------
Πηγή: news247.gr-Θοδωρής Παναγιωτίδης
----------------------------------------------------------