Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Ξεκίνησαν τα... όργανα στο αεροδρόμιο της Ρόδου!

Εξαπλάσια ενοίκια ζητά η Fraport με αποτέλεσμα να προσφεύγουν στη δικαιοσύνη οι επαγγελματίες

Την παρέμβαση της δικαιοσύνης ετοιμάζονται να ζητήσουν ενοικιαστές χώρων του αεροδρομίου της Ρόδου, μετά τις εξελίξεις που σημειώθηκαν και αφορούν τις χρεώσεις για τα μισθώματα που ζητούν οι νέοι ιδιοκτήτες του Διαγόρας.



Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συγκέντρωσε η «Ρ» η κοινοπραξία που ανέλαβε το αεροδρόμιο ενημέρωσε προχτές αιφνιδιαστικά όσους ενοικίαζαν χώρους μέσα σε αυτό για τις νέες τιμές που θα ισχύσουν.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδρασή τους καθώς οι νέες τιμές είναι… σε κάποιες περιπτώσεις εξαπλάσιες από αυτές που ίσχυαν μέχρι σήμερα ενώ από την άλλη δεν τους άφησαν κανένα περιθώριο για να συζητήσουν το θέμα.

Σημειώνεται ότι πέρα από την αύξηση στο μίσθωμα, ο ενοικιαστής θα πρέπει να καταβάλλει και ΦΠΑ κάτι που μέχρι σήμερα δε γινόταν αφού οι χώροι ανήκαν στην ΥΠΑ.

Πρόκειται για υπέρογκα ποσά τα οποία είναι αδύνατο να μπορέσει να καταβάλει κάποιος με τα σημερινά δεδομένα και για το λόγο αυτό, πολλοί είναι εκείνοι που αποφάσισαν να αφήσουν τους χώρους τους οποίους ενοικίαζαν επί χρόνια. Οι υπόλοιποι προσανατολίζονται στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων.

Παράλληλα δεν έχει γίνει γνωστό, πότε θα πραγματοποιηθεί και επίσημα η παραχώρηση των αεροδρομίων στην κοινοπραξία, αν σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες αυτό θα γίνει στα μέσα του Μάρτη.

Πάντως σύμφωνα με άλλες πληροφορίες κάθε αεροδρόμιο θα διαθέτει ειδική ομάδα διαχείρισης, που θα είναι εξειδικευμένη στη λειτουργία και στα τεχνικά θέματα των αεροδρομίων, με επικεφαλής διευθυντή αεροδρομίου, ο οποίος θα έχει την πλήρη ευθύνη για το εκάστοτε αεροδρόμιο και θα ενεργεί ως εκπρόσωπος της κοινοπραξίας απέναντι στις τοπικές αρχές.

Για την απρόσκοπτη λειτουργία των αεροδρομίων σε 24ωρη βάση θα υπάρχουν δύο διευθυντές επιχειρήσεων ανά βάρδια, οι οποίοι θα είναι και αναπληρωτές διευθυντές αεροδρομίου. Επίσης, θα υπάρχει ομάδα τεχνικών και μηχανικών σε ετοιμότητα επί τόπου.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με όσα κυκλοφορούν για κάθε αεροδρόμιο έχει διαμορφωθεί ένα συγκεκριμένο σχέδιο που περιλαμβάνει πλήθος ηλεκτρομηχανικών και κτηριακών παρεμβάσεων, το οποίο και θα εξελίσσεται στη συνέχεια, ανάλογα με τη μακροπρόθεσμη πρόβλεψη της αεροπορικής-επιβατικής κίνησης.

Προτεραιότητα θα δοθεί σε εργασίες που θα επιτρέψουν στα περιφερειακά αεροδρόμια να καταστούν συμβατά με τις προδιαγραφές της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών για την εξυπηρέτηση και κυκλοφορία των επιβατών.

Πρόκειται για εργασίες εξορθολογισμού των υφιστάμενων εγκαταστάσεων έτσι ώστε να παρέχεται περισσότερος χώρος για την κυκλοφορία των επιβατών, έργα επέκτασης των αεροσταθμών και ενίσχυσης των εμπορικών επιφανειών των αεροδρομίων. Πέραν αυτών θα γίνουν κατάλληλες επιδιορθώσεις, επισκευές και ανακατασκευές των προβληματικών αεροδιαδρόμων, καθώς και των πάρκινγκ και των χώρων ελιγμών των αεροσκαφών.
----------------------------
Πηγή :  rodiaki.gr
----------------------------